Kışın Evinizi Havalandırın Yoksa...

Kış aylarının gelmesiyle beraber çoğu kişi evleri ve iş yerlerini havalandırmaz ve içeride kalan hava hastalıklara kapı aralar. Bu durum hastalıkların sürekli devam etmesi durumuna neden olmaktadır.

04.12.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 06.12.2019-10:58)

Kışın evlerin havalandırmazsanız neler olur? Kış aylarının gelmesiyle beraber çoğu kişi evleri ve iş yerlerini havalandırmaz ve içeride kalan hava hastalıklara kapı aralar.

KISIN EV VE İŞ YERLERİNİ ÖZELLİKLE HAVALANDIRIN

Klimalar ve plaza tipi camların açılıp kapanmaya uygun olmaması ortamın havalandırmasının ihmaline sebep oluyor. Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Demet Karnak, soğuk havlarda bulunulan ortamın havalandırılmasını özellikle öneriyor.  "Konuşma, öksürme ve hapşırmakla ağzımızdan çıkan binlerce bazen binlerce parçacığın içinde basil, bakteri ve virüsler bulunur. Bunlara damlacık çekirdeği ismi verilir. Bunlar da ortam havasında uzun saatler asılı kalabilir. Tıbbi kaynaklar bir saat için bulunulan ortamın 6 kez cam açılarak havalandırılmasını öneriyor. Ancak dış ortam kirliliği, havanın soğukluğu, bazen klima varlığı ve camların açılıp kapanmaya uygun yapılmaması buna engel oluyor.'' diye uyardı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal