Mevlid Kandilinde Yapılacak İbadetler

Bu gün Mevlid Kandili. Peygamberimizin doğum yıl dönümü olarak bildiğimiz bu günde bol bol ibadetle geçirmek isteyenlere Mevlid Kandilinde yapılacak ibadetleri yazdık.

08.11.2019-09:23 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-09:21)

Mevlid Kandilinde pek çok ibadet yapılabilir. Namaz, oruç ya da zikirle geçirebileceğiniz bu kıymetli gecede günahların affolması için bol bol dua edilir.

MEVLİD KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER

Hicri Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen Mevlid Kandili, alemlerin efendisi Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğum sene dönümü olarak bilinir. Her yıl olduğu gibi salavat, zikir ve ibadetlerle geçirilecek olan bu özel gecede, ibadet etmenin tadını alabilmek için ihlaslı bir biçimde bol bol ibadet edilmelidir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğumunda O'nu anmak için bol bol salavat çekilebilir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in şefaatine nail olabilmek isteğiyle Allah'a dua edilebilir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in ruhu için Yasin-i şerif okunabilir. Kandil günü oruçlu geçirilebilir. Kaza ve nafile namazları kılınabilir. Yapılması faziletli olan ibadetlerden biri olan tesbih namazı eda edilebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal