İslamda Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı? İmam Gazalinin Çocuk Eğitimi

Selçuklunun en önemli alimlerinden İmam Gazali, aynı zamanda eğitim üzerinde de çalışmalar yapmıştır. Daha önemlisi İslami olarak bu konuya bakmıştır. İşte. İmam Gazalinin değerli öğütleri...

08.08.2019-13:31 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-13:28) İslamda Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı? İmam Gazalinin Çocuk Eğitimi

Döneminin yıldızı ve halen bahsettiğimiz İmam Gazali, üzerinde çalışmalar yaptığı eğitimi İslam odaklı olarak size anlatıyor.

İSLAMA GÖRE ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR?

İmam Gazali, kendi dönemlerinde kaleme aldığı İslami eserlerden şimdilere uzanan oldukça kıymetli bilgiler, pek çok Müslüman birey için öğüt özelliğinde olmuştur. O dönemlerde eğitmen konumunda olan İmam Gazzali'nin çocuk eğitmeye dair fikirlerini, şimdilerde birçok pedagoloji ilminin ulaşamayacağı kadar önemlidir.

Sebebi ise çocuk eğitiminde esas aldığı kriterin öncelik olarak Allah (c.c)'un razı olması yolunda rehberlik yapmasıdır. Nitelikli bir çocuk eğitimi için üstünde durulan husus kadar o konuyu hangi üslup ve methodlarla ele alındığı da önemlidir. İmam Gazali'nin çocuk eğitim yöntemlere baktığımızda ilk temel yapı taşlarının kişiliğin meydana gelme evrede olduğu dikkat çekmektedir.

Hatta daha çocuk dünyaya gelmeden ahlaklı ve uygun bir eş tercih edilmesne dikkat edilmesi gerektiğinin önemine dair göstergeler bulunmuştur. Ardından ise annenin yediği sebinler çocuk üstünde nasıl biçimlendiği ile ilgilidir. Anne ve babanın dini bir yaşam sürdürmesi, babanın haram kazançlardan uzak durup eve helal para getirmesi benzeri davranışlar direkt çocuğun karakterini de etkileyecektir.

Çocuğa fazla yemenin kötü bir şey olduğunu, edepli ve az yemenin iyi bir şey olduğu söylenmelidir. Yemekten evvel ve sonra el yıkamanın sünnet olduğu öğretilmeli, yemeğe besmele ile başlanması gerektiği açıklanmalıdır. Yeme içme kadar önemli olan bir öteki hususta giyim kuşam olmakla birlikte günümüzün en büyük problemi olan israftan uzak durulmalıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal