23 Ağustos 2019
  • Istanbul 25.56°
  • Ankara 19°
  • Izmir 27.22°
İmsak 04:40
Güneş 06:14
Öğle 13:12
İkindi 16:57
Akşam 20:00
Yatsı 21:27
BIST95.394
Dolar5,7723
Euro6,4017
Altın277,70

Şeftali Reçeli Tarifi

Çeşit çeşit reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinleridir. Hele bir de doğal yöntemlerle ve dalından meyvelerle yapılırsa tadından yenmez. Daha önce şeftali reçeli yapmadıysanız gelin birlikte hazırlanma yöntemlerine bakalım.

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi

Tatlıyı, reçeli kim sevmez ki? Anneannelerimizin sevgilerini de katarak hazırladıkları reçelleri kahvaltı sofralarında yerini alırdı.Peki siz neden yapmayasınız? Gelin mis gibi şeftali reçelinin tarifini birlikte öğrenelim.

ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:

-1 kg şeftali (kabukları soyulmuş)
-800 gram toz şeker 
-1/2 tatlı kaşığı tereyağı 
-1/2 tatlı kaşığı limon tuzu

Nasıl yapılır?

-Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan 1 kilogram şeftaliyi küp şeklinde doğrayın ve yarısını derince bir tencereye aktarın.
-Bir kat şeftali, bir kat toz şeker serpiştirin.
-Toz şeker bitene dek bu işlemi tekrar yapın ve şeftalinin kendi suyunu salması  adına 2 saat bekletin.
-Şeftaliler suyunu bıraktığında tencereyi ocağa koyun. Kısık ateşte, aralarda tahta bir kaşıkla kaynatıp kaynaması için bırakın.
-Reçelin köpürmemesi adına yarım tatlı kaşığı tereyağını da tencereye katıp karıştırın ve 15 dakika daha kısık ateşte koyulaşması için bırakın.
-Yavaş yavaş koyulaşıp kıvamını almaya başlayan reçele, son raddede limon tuzunu ekleyip kısa bir süre daha pişiip ardından ocaktan indirin.
-Soğuttuktan sonra kahvaltılarınıza lezzet katması için güneş görmeyen ve serin bir yerde saklayınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri