Çocuklarda Tik İlaçla Tedavi Edilir mi?

Farklı yaş aralıklarında bulunan bazı kişilerde görülebilen tikler, yaşam kalitesini maalesef doğrudan düşürüyor. Bilhassa dışarıdan bakıldığı zaman yanlış anlaşmalara neden olan tikler, eş zamanlı bir şekilde artış gösterebiliyor. Peki tikler ilaçla tedavi edilir mi? Gelin cevabı öğrenelim.

03.08.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-15:00) Çocuklarda Tik İlaçla Tedavi Edilir mi?

Kendini yoğun stres içinde hisseden kişi, bu duruma paralel olarak çok daha fazla tik ile karşılaşıyor. Yaşanılan duruma sebep olan faktörlerin belirlenmesi neticesinde tiklerde ilaç tedavisi veya psikolojik destek gibi konular değerlendiriliyor.

Psikolojik temeli olan tiklerde öncelikle hastanın rahatlatılması gerekiyor. Özellikle aileler tarafından verilen cezalar ve dışarıdan gelen uyarılar, tiklerin artması ile bitiyor. Bunların yanında fizyolojik tarzda nedenler söz konusu ise tiklerde ilaç tedavisi de verilebiliyor.

TİKLERDE İLAÇ TEDAVİSİ

Çocuklardaki tikler, çoğunlukla yetişkinliğe adım atma neticesinde ortadan kalkabiliyor. Fakat ilerleyen yaşlara rağmen hala yaşanan bir tik var ise bu durum ciddiye alınıp gereken profesyonel desteğe başvurulmalıdır. Motor ve vokal olmak üzere ikiye ayrılan tikler adına psikolojik olarak yardım alınması da gerekebilir.

Zaman içinde artma veya azalma gözlemlenebilen tiklerde ilaç tedavisi uygulanarak başarılı sonuçlar elde ediliyor. Belirli bir zaman dilimi içinde netice sunan ilaçlar, bilhasaa psikiyatri temelli olmaktadır. Kişinin rahatlamasına yardımcı olan ilaçlar, hastalığın azalmasına etki ediyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal