Mat Oje Modelleri

Zarif göründüğü gibi dikkatleri tırnaklarınıza toplayan mat ojeleri nasıl kullanmanız gerektiğiniz biliyor musunuz? İşte mat oje kullanmanın püf noktaları…

14.07.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-15:50) Mat Oje Modelleri

Bakımlı eller ve tırnaklar her kadının dikkat etmesi gereken detaylardan biri. Ne kadar zarif görünsek de tırnaklarımızın bakımsız görünmesi tüm görünümü bozabiliyor. 2000’li yılların en güzel modellerinden biri olan mat oje modelleri hala popülerliğini koruyor.

Mat Oje Nasıl Sürülür?

Oje sürmek ne kadar zor gibi görünse de dikkat edeceğiniz birkaç ufak detayla harika görünümler elde edebilirsiniz. Mat ojeler tırnaklarda keskin göründüğü için geçişleri çok doğru yapmanız gerekiyor. Bu ojeleri kullanırken sürme tekniğiniz görünümünü değiştirdiği için dikkatli olmalısınız.

  • Mat ojeler kuruyana kadar doğru geçişler yapmadığınızı fark edemezsiniz. Kuruduktan sonra tırnağın bazı bölgelerinin daha koyu ya da açık kaldığını görebilirsiniz. Bu yüzden sürerken eşit sürmeniz gerekiyor. Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta tırnaklarınızı temizlemeniz ve bakım yağı sürmeniz. Oje kalıntısı olan tırnaklarda bu modeller hiç hoş görünmeyecektir.
  • Yer yer eşitsizlik olmaması için oje sürmeye tırnağınızın ortasından başlayın ve aşağıya doğru işlem yapın. Yavaş sürerek daha iyi sonuç elde edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tırnağından ortasından aşağıda doğru hızlı hareket etmeniz gerekiyor.
  • Oje fırçası seçimi sürme tekniğini etkileyeceği için tırnağınıza uygun fırçalar seçmelisiniz. İnce tırnaklara sahipseniz seçeceğiniz fırça da ince olmalı. Aksi takdirde taşıracağınız için zorlanabilirsiniz.
  • Kuruyana kadar darbe almaması gerektiği için bir elinize sürdükten sonra kurumasını bekleyebilirsiniz. Diğer elinize sürerken alacağı darbeler ojelere zarar vermeyeceği için sorun yaşamadan sürebilirsiniz.

Doğru Mat Oje Rengi Nasıl Seçilir?

Mat oje modelleri tırnaklarınıza harikalar yaratacakken seçeceğiniz yanlış renkler elinizin sönük kalmasına sebep olacak. Bu ojelerin tasarımları rengi sönük bıraktığı için doğru seçimi yapmakta zorlanabilirsiniz. Oje rengine karar verirken ellerinizin boyu ve ten renginiz oldukça önemli. Eğer küçük ellere sahipseniz tırnaklarınızı olabildiğince ön plana çıkarmalısınız. Kırmızı ve mor gibi canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Hologramlı ojeler hem sezonun trendleri arasında hem de size en çok yakışacak ojelerdir.

Elleriniz büyükse seçeceğiniz renklerin daha zarif olması gerekiyor. Renkli tırnaklarla ellerinizi daha büyük ve orantısız gösterebilirsiniz. Nude tonlar tercih edebileceğiniz oje renkler arasında. Beyaz tenli kadınların seçimleri çizgisini hiç bozmadan kırmızı ve bordo renklerden devam etmeli. Esmer kadınlarsa seçimlerini beyaz, mavi, metalik ojelerden yana yapabilir.

Ojenin Kalıcı Olması için Ne Yapmak Gerekiyor?

Mat oje modelleri kullanmak parlak ojelere göre daha zordur. Parlak ojelerde olabilecek ufak taşırmalar ve bozulmalar çok fazla göze batmasa da mat ojelerde tüm dikkatler darbelere toplanır. Bu nedenle mat oje kullanırken kalıcı olması için daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Ojeleriniz kuruduktan sonra soğuk suda 20-30 saniye kadar bekletebilirsiniz. Tırnaklarınızda oje varken ellerinizi sıcak su yerine soğuk suyla yıkamaya özen göstermelisiniz. Böylece daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal