Kilolardan Kurtulmanın Tam Zamanı!

Nasıl olsa önümüz kış, alınan kiloları bol kıyafetlerle saklarım diye düşünüp vermek istediğiniz kiloları ertelemeyin. Çünkü fazla kilolarınızdan kurtulursanız sağlıkla bir vücutla kışa başlarsınız. Peki, yazın alınan kilolar nasıl verilir?

17.09.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-14:05) Kilolardan Kurtulmanın Tam Zamanı!

Gerek evde geçirilen süreçte, gerek tatilde yenen lezzetli tatlılar, yağlı yiyecekler, hamur işleri, bol kalorili yiyecek ve içeceklerin ardınan kilo vermeniz gerektiğini düşünmeye başladıysanız, tam zamanı! Yaz, deniz, güneş, tatil sezonu sona ererken, tatilde alınan kilolar bazen mutsuz edebilir. 

Uzman Diyetisten İrem İmrağ, paketli gıdalardan uzak durulmasını tavsiye ederken, günün en önemli öğünü olarak bahsettiği kahvaltıyı atlamamak gerektiğini söylüyor. Kilo vermek için kahvaltının önemli bir rol oynadığını ve dengeli bir kahvaltı yapılmasını öneren İmrağ, kahvaltıda yulaf tercih edilebileceğini ekliyor.

Yemekleri olabildiğince çiğneyerek yutmak, porsiyonları küçültmek gerektiğini anlatan Dyt. İrem İmrağ, 'Kızartma, hamur işi, bol yağlı yiyecekler, paketli ürünler ve rafine şeker içeren gıdalardan uzak durun. Günde 3 porsiyon sebze tüketmeye çalışın. Birçoğumuz meyveyi çok seviyor ve o yüzden miktarını kaçırabiliyoruz. Günde 2 porsiyon meyve tüketimini geçmemeye çalışın' tavsiyelerinde bulunuyor.

SU TÜKETİMİ

İmrağ, akşam yemeğinin geç saatlere bırakılmamasını söylerken, su tüketimi hakkında 'Günde en az 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin. Tüketmeniz gereken su miktarını şöyle hesaplayabilirsiniz; kilo başına günlük en az 30 ml su içmelisiniz' açıklamasını yaptı.

Kilo verme sürecinde alkol tüketiminin sürece zararı olduğunu hatırlatan Diyetisten İrem İmrağ, 'Alkol tüketimini bırakın. Alkol yüksek kalori içermesinin yanı sıra leptin gibi iştahı azaltan hormonların üretimini engeller ve kilo vermemizi olumsuz etkiler' diyor. Uyku düzenine dikkat çeken ve kilo verebilmek için yapılması gerekenleri aktaran İmrağ, 'Kilo verme sürecinde uyku düzeninize de çok dikkat etmelisiniz. Günde en az 7-8 saat uyumaya özen gösterin. Çünkü yetersiz uyku iştah uyarıcı hormon olan ghrelin seviyesini arttırır ve bu da aç hissetmenize neden olur. Bunun yanı sıra egzersiz düzeyinizi arttırmaya, haftada en azından 5 saat yürüyüş yapmaya özen gösterin” cümleleriyle açıklamalarını noktalandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal