Kanser Sonrası Meme Estetiği Acı Verir mi?

Meme Kanseri yaşayan kadınların meme estetiği konusunda bilmeleri gerekenleri sıralayan uzmanlar, kanser tedavisi sonrası meme estetiği yaptırmaktan çekinmemek gerektiğini vurguladı.

06.11.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-11:36)

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oygar Aytekin, meme estetiği yaptırmakta korku yaşayan hastalara seslendi. Estetik sonrası dikişe dayalı ağrıların hastayı rahatsız etmeyeceğini ve korkulacak bir şey olmadığını vurgulayan Oygar Aytekin, karından ve sırttan kas dokusu alınıp gerçekleşecek operasyonlarda ise ardından bir miktar acı hissedilebileceğini ifade etti.

KARIN DERİSİNDEN YAĞ ALINIP MEME YAPILMASI

Memesi alınan hastaya yeniden meme yapılabileceğinin üstünden duran Oygar Aytekin, “Herhangi bir yayılım deriye doğru söz konusu değilse yalnızca silikon protezini takarak problemi çözebilirsiniz. Bütün memesi alınan bir hastada işin çapı giderek büyüyor. Karın derisinden yağ dokusu alınıp meme estetiği yapılması ise karın germe isteği olan hastalara daha cazip geliyor.” diye konuştu.

Kanser tedavisinin ardından meme estetiğinde enfeksiyon ve komplikasyonu çok seyrek gördüklerini söyleyen Oygar Aytekin, ameliyatın ardından uygun bir sütyeni doktorun hastaya tavsiye edeceğini de söyledi.

TIBBİ MEME UCU DÖVMESİ YAPILABİLİYOR

 “Meme kanserinde muhakkak meme ucu gidecek diye bir şey yok” diye konuşan Oygar Aytekin şöyle devam etti: “Meme ucu korunabiliyor. Ucu kaybolduğunda ise birkaç yöntem var. En basiti diğer meme ucunuzun renginde tıbbi dövme. Şimdi 3 boyutlu dövmeler de yapılıyor. Cerrahi olarak meme başı oluşturma şekilleri de var. Mesela genital bölgedeki derinin rengi sağlam kısımdaki meme ucu rengine uygunsa, genital bölge civarından deri alınıp yeni bir meme başı oluşturulabilir.” dedi.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal