Kadınları Rahim Kanserinden Koruyan Besin!

Son yıllarda popüler hale gelen chia tohumu, proteini yüksek karbonhidratlı besinler arasında yer almaktadır. Peki, chia tohumu nedir? Chia tohumunun faydaları nelerdir? Chia tohumu hakkında merak edilenleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

17.07.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-12:17) Kadınları Rahim Kanserinden Koruyan Besin!

Özellikle sağlıklı beslenen ve diyet yapan kişilerin sık tercih ettiği chia tohumu düzenli tüketildiği zaman birçok hastalığın önlenmesini sağlar. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besindir. İşte chia tohumu hakkında merak edilenler…

CHIA TOHUMU NEDİR?

Anayurdu Güney Amerika olan ve chia tohumu olarak da bilinen Salvia hispanica, Maya dilinde güç anlamına gelmektedir. Siyah ve beyaz olmak üzerine iki renge sahiptir ve bu iki renk arasında önemli bir besinsel fark bulunmamaktadır. Mineral, vitamin, omega-3 yağları ve protein bakımında da oldukça zengindir. Aynı zamanda güçlü bir lif ve antioksidan kaynağıdır.

CHIA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Chia tohumu ile ilgili yapılan araştırmalar birçok kanser türüne karşı koruğunu ortaya koymuştur. Düzenli olarak tüketildiğinde diyabet riskini azalttığı da bilinmektedir.

İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt sağlığının korunmasını sağlar ve yaşlanmayı geciktirir. Kolesterolü ve tansiyonu dengeleme gibi özellikleri sayesinde kalp sağlığınında korunmasında etkili rol oynar.

Aynı zamanda içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosforun vücut tarafından işlenmesine yardımcı olarak kemik sağlığını korur. Chia tohumu sütten yaklaşık beş kat daha fazla kalsiyum içermektedir.

Özellikle kadınlar için önemli bir besin kaynağı olan chia tohumunun, meme ve rahim ağzı kanser hücrelerinin büyümesini engellediği ortaya konmuştur. Hamilelik sürecinde tüketilen chia tohumu vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi ve bebeğin beyin gelişimini sağlar.

Bunların yanı sıra zayıflamaya yardımcı etkisi de oldukça fazladır. Lif oranı yüksek olan gıdalar uzun süre tok hissetmenizi sağlar ve genel olarak kalorileri de oldukça düşüktür. Bu nedenle, sıvılarla ile tüketildiği zaman midede uzun süre doygunluk hissi yaratmaktadır. Kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur.

CHIA TOHUMUNUN YAN ETKİSİ VAR MI?

Chia tohumunun neden olduğu çok az yan etki bulunmaktadır. Yüksek lif oranına sahip olmasından dolayı çok fazla tüketildiği zaman mide rahatsızlığına yol açabilir. Ağırlığının 10-12 katı su emebildiği için bol su ile tüketmek gerekir. Küçük yaştaki çocuklara chia tohumu verilmemelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal