Jojoba Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Jojoba yağının saça iyi geldiği biliniyor ancak bu yağ sadece saçlara değil cilde de oldukça faydalı. Peki jojoba yağı nasıl kullanılır?

18.02.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-10:40) Jojoba Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Jojoba yağının saça iyi geldiği biliniyor ancak bu yağ sadece saçlara değil cilde de oldukça faydalı. Peki jojoba yağı nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Kil maskesi olarak

Bentonit kilini jojoba yağı ile karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra akneli bölgelere uygulayın. Maske kuruyana kadar bekleyin. Maske tamamen kuruduktan sonra hafifçe masaj yaparak ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada iki kere yapabilirsiniz.

Nemlendirici olarak

İki yemek kaşığı aloe vera jeli ve iki yemek kaşığı jojoba yağını güzelce karıştırın. Bu karışımı nemlendirici olarak yüzünüze sürün ve bir dakika boyunca masaj yapın. Günün herhangi bir saatinde, özellikle de yatmadan önce kullanabilirsiniz.

Günlük kreminizle karıştırarak

Jojoba yağını günlük cilt kreminizle veya jelinizle ekleyerek yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ayrıca jojoba yağını yüz yağınızla birleştirebilirsiniz.

Doğrudan kullanın

Jojoba yağını doğrudan yüzünüze veya etkilenen bölgeye de uygulayabilirsiniz. Birkaç damla jojoba yağını alın, yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Bir veya iki dakika boyunca hafif masaj hareketleri yapın. Yağı hemen yıkamayın hatta bir gece boyunca bırakmanız daha iyi olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal