Pazı Çorbası Tarifi

Karadeniz mutfağında çok sık kullanılan pazıdan enfes bir çorba yapmaya ne dersiniz? Bol miktarda vitamin barındıran pazı, mikropları vücuttan atarak tam bir detoks etkisi yaratıyor. İşte pazı çorbasının tarifi...

Pazı Çorbası Tarifi

Pazı Çorbası

Karadeniz mutfağında çok sık kullanılan pazıdan enfes bir çorba yapmaya ne dersiniz? Bol miktarda vitamin barındıran pazı, mikropları vücuttan atarak tam bir detoks etkisi yaratıyor. İşte pazı çorbasının tarifi...

Besin değeri son derece yüksek olan pazı, en çok kış mevsiminde tüketiliyor. Peki pazı çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar...

Pazı Çorbası Tarifi:

Gerekli malzemeler:

- 7-8 adet pazı yaprağı

- 3 yemek kaşığı arpa şehriye

- 3 su bardağı su

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 adet yumurta

- 2 diş sarımsak

- 2 çorba kaşığı un

- 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Öncelikli olarak pazının yapraklarını bol suyla yıkayın ve uzun şekilde doğrayın. Sonrasında çorba tenceresine suyu koyun, kaynayınca arpa şehriyeleri ekleyin. Arpa şehriyeler pişene kadar sosunu hazırlayabilirsiniz.

Yoğurt, yumurta ve unu tamamen karışana kadar bir çırpma teli yardımıyla çırpın ve kaynayan arpa şehriyenin suyundan da biraz ilave ederek seyreltin. Sarımsakların kabuğunu soyup, pişen arpa şehriyelerin içerisine rendeleyerek ilave edin.

Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbaya, sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşan çorbaya pazı yapraklarını ilave edin. Hafif yumuşadığında ocaktan alarak kaselere servis edin. Üzerine isteğe göre tereyağı ve pul biberi yakarak sunum yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz