İş Görüşmesinde Nasıl Giyinilmeli?

İş görüşmesi için yapacağınız kombinlere ayrıca özen göstermeniz gerekiyor. Kıyafetler ve ayakkabılar kişiliğinizi yansıtan seçimler olduğu için iş görüşmelerinde özgüveninizi ön plana çıkaracak seçimler yapmanız gerekiyor.

13.07.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-17:35) İş Görüşmesinde Nasıl Giyinilmeli?

Elbette bunu yaparken abartılı görünümlerden uzak durmalısınız. Peki, iş görüşmesinde nasıl giyinmeli? İşte bilmeniz gereken ipuçları…

Rahat Olmaya Ne Dersiniz?

Önemli bir iş görüşmesinde şık olmanız gerekiyor ancak seçtiğiniz parçalarla rahat hareket edemiyorsanız stresiniz artacaktır. Rahatsızlığınızı yansıtmamanız gerektiği için sadece şık parçalar kullanarak günü kurtarmaya çalışmayın. Seçeceğiniz her parçaya ayrı karar verin ve en doğru seçimleri yapın. İş görüşmelerinin vazgeçilmez parçalarından olan gömlekleri tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz gömlekler hafif dökümlü, kolu sıkmayan modeller olursa daha rahat olabilirsiniz.

Pantolon seçiminde de rahat formları seçmelisiniz. Bedeni tam saran ve esnemeyen kumaş pantolonlarla rahat edemeyeceğiniz için gününüz kötü geçebilir. Pantolon seçiminde bedeni tam sarmayan ve beli sıkmayan modelleri bulmanız gerekiyor. Modern bir görünüm kazanmak için sezonun yeni parçaları olan geniş paçalı modelleri seçebilirsiniz.

Özgüven Yükselten Seçimler Nasıl Olmalı?

Kıyafetlerin özgüveni yükselttiğini hepimiz biliyoruz. Peki özgüven yükseltmek için iş görüşmesinde nasıl giyinmeli; rahat ve şık olabileceğiniz kıyafetleri seçmeli, ayakkabı seçiminizi yüksek topuklardan yana kullanmalısınız. Elbette görüşmeye gideceğiniz kurumların tutumlarına göre parçaları değiştirebilirsiniz.

Kadınların özgüvenini yükseltecek kıyafetler her zaman trend görünen parçalardır. Görüşmeye gideceğiniz sezonun modasına uygun kıyafetler satın almalısınız. Klasik giyinmek isterken bayağı bir görünüm kazanmamak için seçeceğiniz her parça modaya uyum sağlamalıdır.
İspanyol paça pantolonlar hem şık hem de rahat forma sahip parçalardır. Bu pantolonları tercih edebilir ve paçaları yukarı kaldıracak topuklu ayakkabılar kullanabilirsiniz. Mini üstler seçmeniz spor görünmenize sebep olacağı için pantolonun içine sıkıştıracak şekilde ipek gömlek seçebilirsiniz. Siyah beyaz parçalar kullanarak hem kolay hem de şık bir kombin elde edebilirsiniz.

Ayakkabı Seçiminde Bilmemiz Gerekenler Neler?

İş görüşmesinde giyebileceğiniz farklı pantolon modelleri ve etekler vardır. Kalem etek tercih ettiyseniz seçeceğiniz ayakkabının modern görünmesi gerekiyor. Popülerliğini hiç kaybetmeyen stilletto ayakkabılarla kombin yapabilirsiniz. Bu ayakkabıları seçerken güvenilir markalardan satın almanız ve rahat olduğuna emin olmanız gerekiyor. Ayaklarınızın rahatsız olmaması için ayakkabıyı daha önce evde bir süre kullanabilirsiniz.

Pantolon seçimlerinin altında kolaylıkla kullanabileceğiniz bantlı ayakkabıları seçebilirsiniz. Özellikle cigarette pantolon tercih ettiyseniz bu ayakkabılar çok yakışacaktır. Parmak dekoltesi olduğu için rahat edebileceğiniz bu ayakkabıların bileklerinin sıkmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bilek bağcıkları ayağınızı kesiyorsa kalın çorap giyerek bir süre kullanın ve genişlemesini sağlayın.

Aksesuar Kullanılmalı mı?

İş görüşmesinde nasıl giyinilmeli; şık kıyafetler ve topuklu ayakkabılar seçerek kombini aksesuarlarla tamamlamalısınız. Aksesuar seçiminiz gösterişli takılardan yana olmamalı. Sade ve zarif görünen mini taşlı kolyeler kullanabilirsiniz. Küpe kullanmak istiyorsanız zarif sallantılı küpeler seçmelisiniz. Gösterişsiz olsa da küpe ve kolye dışında aksesuarlar eklemeniz abartılı bir görünüme sebep olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal