İrmikli Kesme Tatlısının Tarifi

Misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes irmikli kesme tatlısı yapmaya ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay olan irmikli kesme tatlısını severek tüketeceksiniz. İşte tatlımızın tarifi...

İrmikli Kesme Tatlısının Tarifi

İrmikli Kesme Tatlısının Tarifi

Misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes irmikli kesme tatlısı yapmaya ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay olan irmikli kesme tatlısını severek tüketeceksiniz. İşte tatlımızın tarifi...

İRMİKLİ KESME TATLISI TARİFİ:

Gerekli malzemeler:

- Yarım su bardağı yoğurt

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- Yarım su bardağı irmik

- 1 tane yumurta

- 2 su bardağı dolusu un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

Şerbeti için;

- 3 su bardağı su

- 3 su bardağı şeker

- 4 -5 damla limon suyu

Bulamak için;

- İrmik

Yapılışı:

Tatlıyı yapmaya ilk olarak şerbetinden başlayın. Tencereye suyu ve şekeri koyup iyice karıştırın. Ardından limon suyunu da ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.

Derin bir kabın içerisine sıvı yağ, yumurta yoğurt ve yumurtayı koyup çırpın. İrmiği ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unu ekleyerek, homojen bir kıvama getirin.

Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölerek, her bir parçayı uzun şeritler haline getirin. 2 parmak genişliğinde bıçakla kesip her tarafını irmikle kaplayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizip, 180 derecede pişirin.

Tatlı piştikten sonra şerbet dökerek, biraz bekletin. Üzerine antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri