İnsanlar Neden Birbirini Kıskanır? Kadınlar Neden Birbirini Kıskanır? İnsan Neden Kıskanır?

İnsan neden kıskanır? Bu duyguyu hayatımızdan nasıl çıkarmalıyız? Kıskançlık nasıl bir duygudur, normal midir? İşte bilmek istediğiniz tüm cevaplar haberimizin detayında saklı…

10.04.2018-12:36 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-13:04) İnsanlar Neden Birbirini Kıskanır? Kadınlar Neden Birbirini Kıskanır? İnsan Neden Kıskanır?

Psikolojide en çok merak edilen şey kıskançlık duygusu. Özellikle kadınlar, karşı cinse duydukları kıskançlığın yanı sıra kendi hemcinslerine karşı da kıskanç olabiliyor. Bu kıskançlığın temelinde ise genellikle 'kendinde eksik olan her ne ise' o yatıyor.

Duygular insanı harekete geçiren güçlerdir. Bir insan kendisinde neyi eksik görüyor ve ötekinde kendinde eksik bulduğu şeyin fazla olduğunu algılıyorsa kıskançlığı o çerçevede olur... Bu karşıdaki kişinin zekâsı, başarısı, güzelliği ya da zenginliği olabilir.

KADINLAR NEDEN KISKANIR?

Kadın tabiatı aslında birbirine güvenmeye meyilli. Çünkü kadını hayata getiren, bakıp büyüten de bir kadın. Zaman içinde ne oluyorsa oluyor ve kadınlar arası rekabet başlıyor. Bu yüzden hemcinslerimizle araya mesafe koymak zorunda kalıyoruz. Oysa kadınların hem fiziksel hem de ruhsal sağlık bakımından birbirlerine ihtiyacı var. Uzmanlara göre, hemcinsleri tarafından kabul edilip, doğrulanan kadınların stresleri azalıyor ve kolestrolü de makul seviyelerde oluyor. Sağlıklı ve güvenilir sosyal ilişkiler kuran kadınların beyin fonksiyonları daha gelişmiş oluyor ve hafıza kaybı azalıyor.

İNSAN NEDEN KISKANIR?

Kıskanılmak, bizi kıskanan kişinin bizi, bizimle yaşadıklarını kaybetmekten endişe duyduğunun bir göstergesidir. Hiç birimiz bizim için önemli değerli şeyleri kaybetmek istemeyiz. Böyle bir ihtimal ortaya çıktığında da kıskanırız. Ancak kıskançlık günlük hayatımızı olumsuz etkilemeye başlıyorsa ele alınsa iyi olur. 

KISKANÇLIĞI BASTIRMANIN YOLLARI?

Kıskançlık duygusunun pençesine düşmemek için kişinin kendisini başkaları ile kıyaslamak yerine kendi kişisel gelişimine odaklanması gerekir. Kendini gerçekçi bir bakış ile değerlendirerek artı ve eksilerinin farkında olan ve mükemmelliği aramak yerine kendisi ile barışık olmayı seçen insan bu duygunun esiri olmayacaktır.

KISKANKANÇLIKTAN KURTULMANIN YOLLARI NELER?

Duygular insanı harekete geçiren güçlerdir. Kıskançlık da hemen her insanın yaşadığı doğal bir duygudur. Ancak toplumca hoş görülmediği için yok var sayılır ya da bastırılır. Bir duyguyu yok varsaymak, yadsımak ya da bastırmak etkili baş etme yolları değildir. Çünkü bastırılan duyguların yoğunluğu artar. Kıskançlık da yoğun yaşandığında zarar vericidir. Bir duygu insanı olumluya itiyorsa, kişisel gelişimine katkı sağlıyorsa sağlıklıdır. Bastırılarak yoğunluğu artan bir kıskançlık kişinin yaşamında yapıcı değil yıkıcı bir güç olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal