İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Hem tazesini hem de kurusunu tükettiğimiz inciri sevmeyen yoktur. Bu haberimizde incirin faydalarını ve reçelini yapmanın püf noktalarını anlattık. Detaylar haberimizde...

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İNCİRİN SAĞLIĞIMIZA OLAN FAYDALARI

  • Vitamin deposu
  • Zengin bir C vitamini kaynağı olan incir, aynı şekilde fazla miktarda B3, B6, B2 ve K vitamini içermektedir.
  • Mide hastalıklarına iyi geliyor
  • İçeriğinde çok az yağ barındırmasından dolayı mide hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kalp hastalarına öneriliyor
  • İncirin içerisinde bulunan yüksek miktarda lif kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

DİYET YAPANLARA GÜNDE 5 TANE ÖNERİLİYOR

Tüm bunların yanında incirin içerisinde çok az kalori olmasından dolayı diyet yapanlara günde en az 5 tane tüketilmesi önerilir. Diyet yapanlara incir tüketiminin önerilmesinin en önemli nedeni kalori miktarının az olması ve metabolizma hızını en az iki katı hızlandırmasından kaynaklanmaktadır.

Peki, sağlığımıza bu kadar faydalı olan bir meyveden hazır mevsimi de gelmişken incir reçeli yapmayı istemez miydiniz? Eğer incir reçeli tarifini bilmiyorsanız ya da bir türlü tarifi tutturamıyorsanız size vereceğimiz incir reçeli tarifinden faydalanabilirsiniz.

İNCİR REÇELİ TARİFİ MALZEMELER

  • Yarım kilo taze beyaz veya siyah incir
  • 450 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı kadar tereyağı
  • Yarım fincan su
  • Çeyrek limonun suyu

İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak işleme incirlerin sap kısımlarını kesmekle başlamanız gerekir. Sap kısımlarını incirin süt geldiği kısma kadar kesmeniz gerekir. İncirleri, iyice yıkayıp suda bir süre beklettikten sonra suyun sonra süzgeç yardımıyla süzün. Süzmüş olduğunuz incirleri, geniş bir tencerenin içerisine alın. Daha sonra tencerenin içerisinde incirleri birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin.

İncirlerin üzerine toz şekeri ve suyu ilave edin. İncir reçelinizi ocağınızın üzerinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Not: İncirlerin zedelenmemesi için kesinlikle karıştırmamanızı öneriyoruz. İncir reçeliniz kaynamaya başladığında verdiğimiz ölçü doğrultusunda içerisine tereyağı ilave edin. Reçel kaynadıktan sonra içerisine çeyrek limonun suyunu da ilave edip 5 dk kaynatın. Taze incirlerden yapılmış incir reçeliniz soğumaya başladığında kavanozlara alıp dolabınıza yerleştirebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

Yorum Yaz

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR