İftar Sofralarınız İçin 5 Basit Öneri

Ramazan ayında hazırlanan sofralara daha çok özeniyor gösteriliyor. Çeşidin çok olduğu birbirinden lezzetli yemekler hazırlanarak sofralar kuruluyor. Peki, güzel bir iftar sofrasında olması gerekenler nelerdir? İşte iftar sofralarınız için masa süsleme teknikleri…

06.05.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-11:23) İftar Sofralarınız İçin 5 Basit Öneri

Sevdiklerine birbirinden güzel iftar sofrası hazırlamak isteyenler için 5 harika fikri bir araya getirdik. Evde bulunan malzemelerle en güzel iftar sofrasını hazırlayabilirsiniz. İşte en güzel iftar sofraları için masa süsleme teknikleri…

TABAK VE ÇATAL-KAŞIK DÜZENİ

Sofra düzenindeki en önemli konu tabak, çatal ve kaşıkların yerleştirilmesidir. Yemek çatalı tabağın soluna, salata çatalı ise onu soluna konulmalıdır. Yemek bıçağı tabağın sağına, yemek kaşığı ise bıçağın sağına konulmalıdır. Tabaklar ise alta servis tabağı olacak şekilde sırasıyla yemek tabağı, salata tabağı şeklinde dizilir. Bunların dışında servis edeceğiniz yemeğe göre çorba ya da tatlı var ise tabak seçimini ona göre yapabilirsiniz. Tabaklar kalabalık olacağından  tatlı için sofra toplanıp tekrardan servis açılabilir.

SU VE BARDAKLARIN YERİ

Su ve meşrubat bardağı sağ kısımda bulunan bıçak ve kaşığın üst tarafında yer almalıdır. Peçete ise yemeğin resmiyetine göre tabağın içine veya çatalların soluna gelecek şekilde yerleştirilir.

SOFRADAKİ ÇİÇEK SEÇİMİ

Sofra düzeninde çiçekler güzel olsa da bazen alakasız olması bütün özenin bozulmasına neden oluyor. Mevsime göre veya masa örtünüzün rengine göre çiçek seçerek sofralarınızı süsleyebilirsiniz.

TARZINIZI MASAYA YANSITIN

Güzel bir sofra hazırlamak için ağır tabaklar, bardaklar ve kaşıklara ihtiyacını yok. Sofraya kendi tarzınızı yansıtarak size özgü seramik tabaklar, şekilli peçeteler kullanabilirsiniz.

MUMLAR VE DEKORATİF ÜRÜNLER

Masanızda mum kullanarak, yeşil yapraklarla veya gül yapraklarıyla, renkli boncuklarla süsleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal