Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Eğer kurabiye yapmayı seviyorsanız ve bu tarifi hala denemediyseniz kesinlikle çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Lezzeti ile ağızda dağılan pratikliği ile adeta şip şak bir kurabiye...

03.07.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:28) Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Malzemeler

• ½ su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi toz hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
• 125 gr tereyağı
• 1 adet yumurta
• ½ su bardağı pudra şekeri
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

• 1 adet Yumurtanın akı
• ½ su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

Yapılışı;

Derin bir yoğurma kabını hazır ettikten sonra, oda sıcaklığında beklemiş tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini homojen kıvam alana kadar karıştırın. Tereyağının oda sıcaklığından olması karışabilmesi için önemli. Eğer dolaptan çıkarır çıkarmaz kullanırsanız tereyağınız güzelce karışmayacak ve malzemeler homojen olarak kıvam almayacaktır. Bu sebeple yapmadan önce mutlaka 20-30 dakika kadar oda sıcaklığında beklemeli tereyağı. Eğer bunu unuttuysanız ve hemen yapmaya karar verdiyseniz de tereyağını eriterek de kullanabilirsiniz ancak bunda da dikkat etmeniz gereken şey tereyağı sıcakken yumurtanın üzerine dökerseniz yumurta pişecek ve istenilen sonucu vermeyecektir bu sebeple eritme seçeneğini uyguluyorsanız tereyağını erittikten sonra mutlaka soğuması için bekledikten sonra yumurtanın üzerine dökün ve karıştırın. Ardından sırasıyla rendelenmiş hindistan cevizini, elekten geçirilmiş unu, kabartma tozunu ve vanilini de ekledikten sonra hepsi güzel bir karışım olup özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Sonrasında bu elde ettiğiniz karışımı krema torbasına alın ve istediğiniz başlığı takın krema torbasının ucuna. Ardından bir fırın tepsisi seçin ve kurabiyelerinizin yapışmaması için bir yağlı kağıt koyduktan sonra aralarında aralık kalacak kadar küçük parçalar halinde sıkın krema torbanızdan karışımı. Bu işlemden sonra kurabiyelerinizin üzerlerine yumurta akı sürün ve rendelenmiş hindistan cevizi serpiştirin. Daha sonra ise önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirin kurabiyelerinizi. Pişerken kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Bu işlemden sonra ise tepsinizi fırından çıkararak soğumasını bekleyip dileğiniz zaman servis yapıp tüketebilirsiniz. İşte hindistan cevizli kurabiye tarifi bu kadardı şimdiden afiyet olsun.

Eğer isterseniz de örneğin önceden misafiriniz gelecekse ve yeterli vaktiniz yoksa önceden bu tarifi yapıp derin dondurucu da muhafaza edebilir misafirleriniz gelmeden 1 saat önceden karışımı çıkarıp hemen tepsiye koyup yapabilirsiniz. Vakti olmayanlar içinde çok pratik bir tarif oluyor Hindistan cevizli kurabiye tarifi derin dondurucuda kendini koruyabildiği için. Aynı zamanda bu tarifin dışı çıtır içi ise yumuşacık kaldığı için yerken çok keyif alacaksınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal