DEVİT- 3 Damla Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda, birçok kişinin reçetesinde D vitamini takviyesi yer alıyor. Özellikle bebeklerde D vitamini eksikliği neden olur? Bebeklerde devit 3 kullanımı nasıl olur? Yeni doğan bebeklerde devit 3 kullanımı nasıl olur?

03.07.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-17:53) DEVİT- 3 Damla Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Güneşlenme süresi nispeten fazla olan ülkemizde D vitamini eksikliğinin bu kadar çok görülmesi yetkilileri de harekete geçiriyor.

D vitamini eksikliği, vücutta birçok yan etki gösterebiliyor. Doğumlarından itibaren genellikle kapalı alanlarda tutulan bebekler için de D vitamini eksikliği risk oluşturuyor.

Bu eksikliğin önüne geçmek için kimi D vitamini ilaçları, aile hekimliklerinden kolayca temin edilebiliyor. Bebekler için de kullanımının önerilmesi D vitamini içeren DEVİT- 3 damla bebeklerde nasıl kullanılır sorusunu da beraberinde getiriyor.

Peki, bebeklerde D vitamini eksikliği nedir ve neden oluşur? Bebeklerde D vitamini eksikliğinin olası sonuçları nedir? DEVİT- 3 damla bebeklerde nasıl kullanılır?  Bebeklerde devit 3 kullanımı nasıl olur? Yeni doğan bebeklerde devit 3 kullanımı nasıl olmalı?

D VİTAMİNİ NEDİR?

D vitamini, insan vücudundaki kalsiyum ve fosfor emilimini düzenleyen vitamindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda kemikleri güçlendirerek raşitizm gibi kemik deformasyonuna neden olan hastalıklara karşı koruma sağlar.

D vitamini, güneşe maruz kalan bireylerin vücudunda üretilen ve işlenen bir vitamindir, bu nedenle doğrudan güneşlenme ile doğru orantılı olarak vücutta bulunur.

Ancak bazı durumlarda vücut kendi D vitaminini üretemezse, D vitamini takviyesine ihtiyaç vardır.

BEBEKLERDE DE VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NEDEN OLUŞUR VE SONUÇLARI NELERDİR?

Bebeklerde D vitamini yetersizliğinin temel nedeni, bebeğin cildi üzerinde yeterince güneş ışığına maruz kalmamasından kaynaklanmaktadır. Bunun bir başka nedeni de annenin hamilelik ve emzirme sürecinde yeterli D vitamini takviyesi almamasıdır. Hamilelik sürecinde annede oluşan D vitamini yetersizliği, bebeğin de de vitamini deposu ile doğmamasına yol açar.

Bebeklerde D vitamini eksikliğinin sonuçları ise, raşitizm (kemiklerin zayıflaması ve yumuşaması), havale geçirme, yürümenin gecikmesi, diş çıkarma süresinin uzaması, kafatası kemiklerinin yumuşayarak şekil bozukluğuna uğraması ve enfeksiyona sık yakalanmadır.

Bu nedenle bebeklerde D vitamini desteğinin, doktor kontrolünde, yapılması esastır.

BEBEKLERDE D VİTAMİNİ TAKVİYESİ NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLANMALI?

Bebekler için D vitamini takviyesi, bebeğin doğduğu ilk günden itibaren kullanılabilmektedir. 3 ya da 4 hafta kadar beklemeye gerek yoktur, çünkü bebeğin doğumdan önce de D vitamini depoları eksik kalmış olabilir.

DEVİT-3 DAMLA BEBEKLERDE NASIL KULLANILIR?

Sıra geldi DEVİT- 3 damla bebeklerde nasıl kullanılır sorusunu yanıtlamaya. İlk olarak aile hekiminiz aracılığıyla D vitamini takviyesi edinebilirsiniz, hekiminiz de size nasıl ve ne kadar kullanacağınızı anlatacaktır.

Peki, DEVİT- 3 damla bebeklerde nasıl kullanılır: Yenidoğan ve bebeklerde DEVİT- 3 damla, anne sütü ya da takviye gıdalarla beslenmenin her iki durumunda da bebeğin besin maddelerine karıştırılarak ağız yoluyla verilir.

Uzmanlar tarafından, bebeğin doğumundan itibaren kendisine, özellikle 1 yaşına gelene kadar her gün günde 3 damla DEVİT- 3 verilmesini önermektedir. Bebeğin günlük ihtiyacı olan 400IU/gün, 3 damla D vitamini takviyesi ile sağlanabilmektedir.

1 yaşından sonra da 3 ya da 4 yaşına kadar çocuklarda D vitamini kullanımı önerilmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen hekiminize danışın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal