Evde Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun ülkemizde en çok sevilen yemeklerin başında geliyor.

Evde Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır?

Akşam yemeklerinden mevlütlere kadar birçok ortamda tercih edilen lahmacun hemen hemen her lokanta ve restoran da bulabileceğimiz gibi evde de yapılabilmekte. Üstelik evde yapılan lahmacunun dışarıda yediğiniz lahmacundan çok daha sağlıklı ve maliyetli olacağını da eminiz. Yapımının zor olduğum düşünülerek çoğunluk dışarıda yemeği tercih etse de evde fındık lahmacun yapmak o kadar zor ve vakit kalan bir şey değil. Ayrıca sevdiklerinizle birlikte yapmamız sizin için eğlenceli bir aktivite haline de gelecektir. Evde fındık lahmacun nasıl yapılır? İşte evde fındık lahmacun yapmak ile ilgili tüm detaylar...

Evde Fındık Lahmacun Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Evde fındık Lahmacun nasıl yapılır: cevabı merak ediyorsanız öncelikle kullanılacak malzemeleri öğrenip toparlamanız gerekiyor. İşte evde fındık lahmacun yapımı için gerekli malzemeler...

Hamuru için:

• Bir buçuk su bardağı ılık su
• 1,5 tatlı kaşığı instant maya
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Alabildiği kadar un
İç malzemesi için:
• 400 gram kuzu kıyma
• Bir küçük boy kuru soğan
• 4 dal yeşil soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet domates
• Bir yemek kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• Bir demet maydanoz
• Tuz

Evde Fındık Lahmacun Tarifi

Evde fındık Lahmacun nasıl yapılır: öncelikle hamuru yoğurmak için bir kap ayarlayın. Kabın içerisinde ılık su, şeker ve mayayı karıştırın. Eriyene kadar karıştırdıktan sonra kıvam alana kadar kontrollü bir şekilde yavaş yavaş üzerine un ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra ele yapışmayacak bir şekilde hamurunuzu yoğurun. Bir bez yardımı ile hamurun üzerini örtüp 45 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Hamurumuz dinlenirken bir yandan iç harcını hazırlayın. İthal sizin kullanacağınız malzemeleri küçük küçük doğrayın. Daha sonra içerisine kıymayı, salçayı, karabiberi ve tuzunu da ekleyerek güzelce karıştırın.

45 dakika geçtikten sonra dinlenen hamurunuzu un serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde 2-3 dakika kadar tekrar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurdan küçük parçalar koparıp bezelere ayırın. Bezelere ayırmak için su bardağından yardım alın. 2-3 mm kalınlığında açılmış hamurdan su bardağı yardımıyla küçük yuvarlak parçalar çıkarın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine bayrak ile çıkardığınız yuvarlakları aralarında boşluk bırakarak dizin. Hazırladığınız iç harçtan her birinin üzerine bir tatlı kaşığı kadar koyun. 250 derece fırında pişene kadar bekletin. Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Fındık Lahmacunun Yanına Ne İyi Gider?

Lahmacun deyince akla ilk gelenler şüphesiz ki limon ve maydanoz. Üzerine bol limon sıkıp maydanoz ile süsleyerek tüketebilirsiniz. İçecek olarak Lahmacunun yanına en çok ayran yapışsa da farklı soğuk içecekler ile de tüketildiğinde oldukça lezzetli almaktadır.

Lahmacunun yanımda genellikle çoban salata veya söğüş tercih edilir. Tercihinize göre salatanıza mısır da ekleyebilirsiniz. Yanında her türlü meze lezzetle tüketilebilir.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR