Evde Elma Şekeri Nasıl Yapılır?

Eskimeyen tatlar varsa, kuşkusuz biri de elma şekeridir. Dışarda yemeye alışkın olduğumuz bu lezzeti aslında evlerinizde de yapabilirsiniz. Evde elma şekeri nasıl yapılır?

28.01.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:55) Evde Elma Şekeri Nasıl Yapılır?

Çocukken yemelere doyamadığımız bir lezzettir elma şekeri. Evinizde bu elma şekeri yapmak dışardan almak kadar kolay. İşte evde pratik yapılacak elma şekeri tarifi haberimizde...

EVDE ELMA ŞEKERİ TARİFİ MALZEMELERİ

6 adet elma için:

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

EVDE ELMA ŞEKERİ TARİFİ

Su ve şekeri sos tenceresine alın ve kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 10 dakika kaynatın.

1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin 10 dakika kadar daha kaynamaya bırakın. 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyasını ekleyin karıştırarak 10 dakika daha kaynatın.

Ocağınız hep kısık olsun. Tam bir kırmızı renginde olsun istiyorsanız yarım çay kaşığı gıda boyası ekleyin. Ben böyle tercih ettim.

Şeker kıvamı çok önemli biraz sıvı olursa elma üzerinde durmuyor katı olursa da yapışıp kalıyor. Peki bu kıvamı nasıl anlayacağız? Bunun için iki yöntem var. Birincisi tezgah üzerine 1 damla şekerden damlatın biraz durduktan sonra bıçakla kazıyarak çıkarmaya çalışın. Cam gibi donup kalkıyorsa olmuş demektir.

İkinci yöntem ise bardağa biraz su koyun ve içine şekerden damlatın dibe hızlı bir şekilde çöküyorsa şekerimiz olmuş demektir. Resim yardımcı olacaktır. Elmaları şekerle buluşturalım. Öncelikle elmaları yıkayıp saplarını çıkaralım. Tam ortasına çubukları saplayalım. Ben pastaneden aldım tahta çubuk da kullanabilirsiniz. Şekerle elmaları buluştururken hızlı davranmamız gerekiyor. Sıcaklığını kaybetmeden elmaları şekere batırmalıyız. Elmayı şeker içine yerleştirin. Yemek kaşığı yardımıyla her tarafına gelecek şekilde şekeri dökün. Birkaç defa dökün üzerine tek seferde üstünde kalmayabiliyor. Bu tarif için 6 adet elmaya yeterli geliyor.

Elmaları batırdıktan sonra tepsi üzerine alalım. Dolapta ya da balkonda iyice donmasını bekleyin. Donduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal