Elmalı Sufle Nasıl Yapılır?

Sufle denilince herkesin ağzının suları akar. Farklı bir sufle yemek isteyenlere göre bir tarifimiz var. Elmalı Sufle tarifi nasıl yapılır? Elmalı Sufle malzemeleri nelerdir?

19.01.2021-13:55 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-13:55)Elmalı Sufle Nasıl Yapılır?

Çikolatalı sufle yemekten sıkılanlara göre bir tarifimiz var. Bu sefer gelin elmalı sufle yapalım. Lezzetli bir Elmalı Sufle nasıl yapılır? İşte Elmalı Sufle yapılışı ve malzemeleri...

ELMALI SUFLE TARİFİ MALZEMELERİ

-3 adet yumurta

-2, 5 yeşil elma

-3/4 su bardağı şeker

-1/2 su bardağı krema

-3 tatlı kaşığı tereyağı

-3 yemek kaşığı un

-1/2 çay kaşığı tarçın

-1/4 limonun suyu

Üzeri İçin:

-1/2 yeşil elma

ELMALI SURFLE YAPILIŞI

Lezzetli bir Elmalı Sufle Tarifi yapılışı şu şekilde;

-Elmaların kabukları soyup, ufak küpler halinde doğrayın.

-Derin bir kaba su doldurup, çeyrek limon suyunu sıkarak ekleyin.

-Kabın içerisine elmalar alın.

- Elmaların kararmaması için limonlu suda 1 dakika boyunca ovun.

-Elmaları süzüp tavaya alın.

-Üzerine toz şekeri ekleyip kısık ateşte elmalar suyunu çekene, yumuşayana kadar karıştırın. Ocaktan alınır ve ardından soğumaya bırakılır.

-Yumurtanızın sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alın. Yumurta beyazını çeyrek çay kaşığı tuz ile beraber kar gibi olana kadar, mikserin yüksek devrinde çırpın.

-Yumurta sarılarının içerisine tereyağı ekleyin ve yağ tamamen eriyene kadar çırpınız.

-Krema ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın.

-Elenmiş un ve tarçın eklenerek spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde karıştırın.

-Bu sırada soğumuş olan elmalar eklenir ve yine spatula ile karıştırılır.

-En son olarak yumurta beyazları 3 postada sarıların içerisine aktarınız. Asla çok karıştırmayın, yumurtaları söndürmeden, sadece spatula ile alttan üste doğru katlama usulü ile homojen bir kıvam elde edeceksiniz.

-Sufle kalıplarınızı yağlayınız ve biraz unlayınız. Kapta kalan fazla unları boşaltılın. Sufle karışımınızı kaplara paylaştırın.

-Yarım elmanın kabuğunu soyunuz. Çok ince bir şekilde dilimleyip, limon ile ovunuz. Sufle kalıplarının üzerine birer dilim yerleştirinız.

-Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişiriniz. Fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. 

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR