Sufle Tarifi

Sufle tarifi, çay saatlerinin ve kahve yanında ikram edilecek çok lezzetli aynı zamanda hafif bir tariftir. Akışkan çikolatası ile tam bir lezzet şöleni olmaktadır. Hem az malzemeli olması hem de yapımı kolay olması sebebiyle de bu lezzetli tarif olmazsa olmaz ikramlıklardan birisidir.

16.07.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:32) Sufle Tarifi

Akışkan bir çikolatası ve yumuşak bir keki olması da fazla ağır bir tatlı tadının gelmesini engelliyor daha hafif bir lezzette olmasını sağlamaktadır.

Sufle tarifi için malzemeler

• 2 tane yumurta (eğer yumurtalar küçük ise 3 tane de kullanılabilir)

• 80 gramlık bitter paket çikolata

• 6-7 kaşık un

• Yarım paketten biraz daha az tereyağı ya da margarin

• Bir çay bardağı şeker (eğer tatlı çok sevilmiyorsa 3 yemek kaşığı kadar da kullanılabilir.)

• 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz

Sufle tarifinin hazırlanışı

1. İlk olarak fırın 220 dereceye getirilerek sufle tarifi uygulanmaya başlanır.

2. Tereyağı ya da margarin küçük bir teflon tavada bitter çikolata ile birlikte karıştırılarak eritilir. Hem çikolata hem bitter çikolata iyice eriyince ocak kapatılır ve un ilave edilerek topak kalmayacak şekilde yine iyice karıştırılır.

3. Farklı bir karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice beyazlayıp köpük köpük olana kadar çırpılır. Bu esnada tuz da şeker tadının ön plana çıkması için eklenir ve yine iyice çırpılır.

4. Bu karışımın üzerine çikolatalı harç da ilave edilir ve tekrar çırpmaya devam edilir. Bu esnada mikserle çırpmak daha iyi sonuç elde edilmesine yarayacaktır.

5. Varsa sufle kabına, yok ise ısıya dayanıklı küçük kaplara içi yağlanarak hamurdan koyulur. Kapların hepsine hamur eşit şekilde paylaştırılır. Hemen hemen 4 sufle kabı kadar hamur çıkması gerekiyor.

6. İlk olarak fansız şekilde ısıtılan fırına sufle kapları yerleştirilir ve en fazla 10 dakikada sufle pişmiş olmaktadır. Sufleler pişip fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için biraz bekletilmelidir. Daha sonra istenirse sufle kabının içinden, istenirse tabağa çevrilip çıkarılarak tüketilebilir. Eğer sufle kabı önceden yağlanmış ise kaba yapışmayacaktır. Pasta malzemeleri satan yerlerde hazır sufle kapları satılmaktadır. Sufle bu kaplardan çok daha rahat çıkartılabilmektedir.

7. Suflenin akışkanlığı konusunda özellikle belirtmek gerekir ki suflede pişirme süresi oldukça önemlidir. Suflenin içi akışkan olmadı ise muhtemelen fırında fazla tutulmuş olabilir. Fırının pişirme durumuna göre bazen 1 dakika bile fark etmektedir.

8. Sufle sütlü çikolata ile de yapılabilir fakat bitter çikolata ile daha lezzetli olmaktadır. Sütlü çikolatada çikolata yerine şeker tadı daha yoğun olmaktadır. Bu yüzden bitter çikolata tercih edilmelidir.

9. Sufle istenirse silikon kalıpta da yapılabilir fakat fırının ve silikon kalıbın pişirilme süresi değişeceğinden suflenin akışkanlığını etkileyebilir. Bu yüzden riske atılmamasında fayda bulunmaktadır.

10. Sufle tarifi mutlaka tereyağı ile değil margarin ile de yapılabilir. İki türlü de oldukça lezzetli olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal