16 Haziran 2019
  • Istanbul 24.44°
  • Ankara 16.11°
  • Izmir 23°
İmsak 03:24
Güneş 05:24
Öğle 13:10
İkindi 17:10
Akşam 20:45
Yatsı 22:36
BIST90.787
Dolar5,9011
Euro6,6346
Altın254,64

Etli Çentik Kebabı Nasıl Yapılır? Etli Çentik Kebabı Tarifi

Ramazan'ın 18. gününde iftara ne yapsam diye düşünüyorsanız size lezzetli bir önerimiz var. Hem gözü hem mideyi doyuracak enfes bir kebap tarifiyle buradayız. Sevdiklerinize güzel bir sunumla ikram edeceğiniz etli çentik kebabının tarifi içeriğimizde.

Etli Çentik Kebabı Nasıl Yapılır? Etli Çentik Kebabı Tarifi

Et yemeklerini seviyorsanız ve yapmaktan hoşlanıyorsanız size harika bir önerimiz var. Etli çentik kebabını eminiz aileniz de çok sevecek. İşte çentik kebabının tarifi.

ETLİ ÇENTİK KEBABI TARİFİ  

Malzemeler:

-400 gram kırmızı et
-3 kaşık sıvıyağ
-2 kaşık tereyağı
-1 adet sarımsak
-Tuz,kekik,tane karabiber
-5 adet patates
-Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

-3 kaşık sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı
-1 kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı su
-Tuz, kırmızı toz biber

Servis için:

-Sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI

-Et ince ve uzun doğranıp sıvıyağda güzelce kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırılır, tuz ve baharatlarla birlikte pişirilir.
-Pişen etlere tereyağı konup çevrilir altı kapatılır.
-Patatesler kibrit çöpü kadar ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.
-Sos için tereyağı ve sıvıyağ tavaya konulur eritilir salça ve tuz ilave edilip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiberle kaynatılır.
-Servis tabağına önce patatesler konur üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servise hazır hale getirilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.