Enfes Portakallı Kek Tarifi

Portakallı keki hepimiz severiz. Hele bir de evde kendi malzemelerimizle yaptığımız bir kekse. Enfes kokusunun yayıldığı, buram buram portakal kokan harika lezzetin malzemelerini ve hazırlanışını sizin için derledik.

19.09.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-10:51)

Portakallı kekin lezzetini başka keklerde bulamayanlar için harika bir tarifimiz var. Gelin birlikte bakalım.

PORTAKALLI KEK TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 2 paket vanilya, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı pudra şekeri.

Hazırlanışı; 3 tane yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle beraber çırpın. Sonrasında yarım su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyunu ve portakal kabuğunu ilave edin. Çırpmayı sürdürün. 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 2 paket vanilyayı ilave ederek harcı karıştırın.

Kıvam alana dek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. 180 derece önceden ısıtılan fırında 35 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra kalıptan çıkarıp servise hazır hale getirip sevdiklerinizle lezzeti paylaşabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal