Ev Yapımı Acuka Nasıl Yapılır?

Her şeyi evde yapmak gibi bir alışkanlığı olanlar acukayı da evde yapmayı deneyebilirler. En doğal malzemelerle ve sağlıklı olarak hazırlanan acukayı aileniz de çok sevecek.

19.09.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-10:36)

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan acukayı evde kendi malzeme ve tarifinizle yapmak ister  misiniz? İşte malzeme listesi ve hazırlanış aşamaları ile acuka tarifi.

ACUKA TARİFİ

Malzemeler; 4 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 5 diş sarımsak, 1/4 su bardağı bayat ekmek içi, 1/2 su bardağı ceviz içi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 tatlı kaşığı pul biber, 1/2 tatlı kaşığı kekik, 1/2 tatlı kaşığı susam, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı yenibahar.

Hazırlanışı; Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kabuğunu soyulan sarımsakları iyice rendeleyin. Domates ve biber salçalarını ilave  edip kısık ateşte, kokusu çıkana dek kavurun. İnce çekilen ceviz içini alıp yağının açığa çıkması adına karıştırın. Sırasıyla; susam, kimyon, yeni bahar, pul biber, taze çekilmiş tane karabiber, tuz, kekik ve rendelenmiş sarımsakları katıp 1 dakika  karıştırdıktan sonra salça karışımını ocaktan indirin.

Soğusun diye bir kenarda dinlendirin. İnce çekilmiş bayatlamış ekmek içiyle kıvamını tutturduğunuz kahvaltılık sosu önceden sterilize edien cam kapaklı bir kavanoza koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra kapağı kapalı kavanozda buzdolabında saklayın. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal