Doğum Kontrolünde 3 Aylık İğneler Güvenilir midir?

Doğum kontrolü için en sık kullanılan yöntemlerden biri de enjeksiyonlardır. Bu yöntem de diğer doğum kontrol yöntemleri gibi tercih ediliyor ve gebeliği önlüyor. Peki 3 aylık iğneler güvenilir mi? 3 aylık iğne nasıl kullanılır? İşte merak ettikleriniz.

20.08.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-12:58) Doğum Kontrolünde 3 Aylık İğneler Güvenilir midir?

Doğum kontrol iğnesi de, tüplerin bağlanması ve doğum kontrol hapı kullanılması gibi güvenilir yöntemlerdendir. Bununla beraber doğum kontrol haplarındaki gibi,kullanımı bırakıldığı andan itibaren gebe kalma ihtimaline izin verir.

NE İŞE YARAR?

3 aylık iğne kadınlar için etkili korunma yöntemlerindendir. İğne seklindedir ve 3 ay süresince gebelikten korur. Spermlerin rahim ağzından geçişini önler. Kadında yumurtlamayı engeller. Rahim iç dokusunun ince kalmasını ve döllenmiş yumurtanın yerleşmesini önler. Doğru şekilde kullanılırsa, hamilelikten korumakta % 99 etkilidir. %99 oranında gebeliği engeller, ancak %1 de olsa gebe kalma riski her zaman mevcuttur. 3 aylık korunma iğnesinin ardından ne zaman adet görüleceği için belli tarih verilmez. Bu durum kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir.

NASIL KULLANILIR? 

1 aylık enjeksiyonlar, koruyuculuğunu sürdürmesi için her 4 haftada bir yenilenmelidir. 3 aylık iğnelerde ise bu zaman 12 haftada birdir. Enjeksiyon uygulaması muhakkak bir sağlık görevlisince, üst kol veya kalçadan yapılmalıdır. En ideal zaman regl başladıktan sonraki ilk 5 gündür. Kürtaj dan ya da düşük yapılmasının hemen sonrasında yapılabilir. Anne doğumdan sonra emzirmiyorsa 3 ila 4 hafta sonrasında 3 aylık iğne yapılabilir. Emzirme sürecinde bulunan annelerde ise bu süre 6 haftadır. 3 aylık iğne uygulamasında gebelik ihtimali 1000’de 3ün altındadır. Yani 1000 de 1 ya da 2 kişide gebelik görülebilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal