Dar Pantolon Giyen Hamileler Dikkat! Öyle Bir Zararı Var ki!

Hamilelik dönemini rahat ve sağlıklı geçirmek isteyen her anne adayı, yediklerine olduğu kadar giydiklerine de dikkat etmeli. Dar ve sentetik kumaşların annenin sağlığını kötü etkilediğni söyleyen uzmanlar bu konuda anneleri uyardı.

20.08.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-12:36) Dar Pantolon Giyen Hamileler Dikkat! Öyle Bir Zararı Var ki!

Uzmanlar, hamilelik döneminde anne adaylarının dar giysiler giymesinin sağlıklı olmadığını vurguluyor. Dar pantolonların hava geçişine izin vermemesi ve çok sıkı olması dolayısıyla zararlı olduğunu belirten uzmanlar, rahat kıyafet giymelerini önerdi.

ÖNCELİK ŞIKLIK DEĞİL SAĞLIK OLMALI

Hamilelere rahat kıyafetler giymeleri tavsiyesinde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kudret Erkenekli , "Hamilelere dar pantolon ve naylon içerikli giysileri kesinlikle önermiyorum. Çünkü gebelikte özellikle mantara ve diğer enfeksiyonlara yönelim artıyor. Annenin doğru bedende kıyafetler ve uygun kumaşlı çamaşırlar giymesi hem konforu hem de enfeksiyonlara yakalanmaması için önem arzediyor." dedi.  Anne karnındaki bebeğin kendini orada rahat hissetmesi adına annenin sağlıklı olması gerektiğinin altını çizen Erkenekli, annedeki herhangi bir enfeksiyon bebekte sorun oluşturacağı için hamilelik sırasında doğru kıyafet tercihinin önemli olduğunu belirttti.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.     

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal