Doğal Malzemeler ile Nasıl Maske Yapılır?

Ezberlenmiş maske tarifleri yerine doğal malzemelerin nelere iyi geldiğini bilmeniz gerektiğini öğrenerek kendi maskenizi yapabilirsiniz. Doğal malzemeler ile nasıl maske yapılır? Malzemeleri seçerken neleri bilmeliyiz? Kendi maskenizi yapmak için bilmeniz gerekenleri anlattık.

16.06.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:20) Doğal Malzemeler ile Nasıl Maske Yapılır?
Doğal maske önerilerini çevrenizden, internetten, kitaplardan bulabilirsiniz. Ancak tüm maskeler cildinize iyi gelmeyeceği gibi yanlış malzemeler kullanmanız cilt sorunlarına sebep olabilir. Ezberlenmiş maske tarifleri yerine doğal malzemelerin nelere iyi geldiğini bilmeniz ve birleştirirken nasıl seçimler yapmanız gerektiğini öğrenerek kendi maskenizi yapabilirsiniz. Doğal malzemeler ile nasıl maske yapılır? Malzemeleri seçerken neleri bilmeliyiz? Kendi maskenizi yapmak için bilmeniz gerekenleri anlattık.
Cilde Yararlı Olan Doğal Malzemeler Neler?
Doğal maske yapmak için öncelikle hangi malzemeler neye faydalı bilmeniz gerekiyor. Cilt tipine uygun seçimler yapmadan önce bu doğal malzemelerin hangi ciltte nasıl etkiler yarattığı iyi bilinmeli.
• Doğal maske denilince akla gelen limondan başlayabiliriz. Limon, cildi kurutma özelliğine sahiptir. Sivilceye iyi gelmesi yağlı ciltlerde fazla yağı almasından kaynaklanır. Kuru ciltler için limon kullanılan maskeler yararlı değildir.
• Portakal kabuğu da yüz maskeleri için tercih edilen turunçgillerden biri. Yüzü kurutma etkisi olan turunçgiller yağlı ciltlerin kullanabileceği malzemelerdir. Portakal kabuğu ve portakal yağı fazla yağları emme özelliğine sahiptir.
• Karbonat, hemen her maske tarifinde karşımıza çıkan ve kadınların en çok kullandığı malzemelerden biridir. Karbonat, renk açıcı özelliğe sahiptir. Tek başına sivilce ve siyah noktalara iyi gelmez. Sadece lekelerin renklerini açmak için kullanabilirsiniz. Eğer yüzünüzde yara, açık sivilce varsa karbonat maskesi yapmamanız gerekiyor.
• Doğal maskelerde kullanılan malzemeler arasında salatalık da başta geliyor. Salatalık, yüzün nem ihtiyacını karşılar. Bunun dışında sivilce, siyah nokta, renk açma gibi özellikleri yoktur. Doğal nemlendirici olarak tüm kadınlar salatalık kullanabilir.
• Muz, maske yaparken çok kullanılmasa da cilde en faydalı malzemelerden biridir. Yumuşaklık kazandırır, ten rengini eşitler, cilt lekelerini açar. Muz da her kadının kullanabileceği malzemeler arasında yer alıyor.
Doğal Malzemeleri Nasıl Birleştirmek Gerekir?
Doğal malzemeler ile nasıl maske yapılır; doğal malzemeleri tanıdıktan sonra cildinizin ihtiyacı olan malzemeleri seçerek birleştirebilirsiniz. Birleştirme aşamasında genellikle yüze sürülmesi kolay olsun diye yoğurt kullanılır. Yoğurt, yüzün nem ihtiyacını da karşılamasından dolayı özellikle limon maskeleri ile bütünleşmiştir. Cilde zararı olmayacağı için maske yaparken yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Sivilce ve siyah nokta sorunlarının önüne geçmek ve Peeling etkisi yaratmak istiyorsanız yüzünüze uygun bir malzeme ile şeker karıştırmanız yeterli. Yağlı ciltler limon ve şeker karışımı yapabilir. Kuru ciltler için çilek veya muz ile şeker karışmak daha doğru olacaktır.
Doğal Yağlar Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Doğal malzemelerle nasıl maske yapılır; doğal malzemeler arasına mutlaka cildinize iyi gelecek doğal yağları eklemeniz gerekiyor. Doğal yağların cilde zararı yok denecek kadar az olduğu için cilde yararlı tüm malzemelerden yararlanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ve badem yağı her maskede kullanabileceğiniz doğal ve yararlı yağlardır. Cildin neme ihtiyacı varsa yağlarla salatalık karıştırarak doğal maske yapabilirsiniz. Yüzünüzde açık yara yoksa ve alerjiniz yoksa domates ve Hindistan cevizi yağı cilt sorunlarına iyi gelecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal