Bebek Nasıl Emzirilir, Emzirmenin Faydaları Neler?

Araştırmalara göre anne ve bebek arasındaki en güçlü bağlardan biri emzirme döneminde oluşuyor. Bebeğin anne sütüyle beslendiği aylar sıradan bir beslenme döneminden çok daha fazlası…

16.06.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-16:45)

Emzirme döneminde anne sağlığı da bebek sağlığı da çok önemli. Peki bu süreçte izlenilmesi gereken en sağlıklı yol nedir? Anne sütünün faydaları nelerdir? Bebekler nasıl kendini huzurlu hisseder? 

DOĞRU EMZİRME POZİSYONU

Emzirme sırasındaki bebek ve annenin pozisyonu çok önemli. Bu pozisyon bebeğin yaşına göre değişiyor olsa bile dik oturarak  kollarınızı beşik şeklinde tutmak iyi bir yöntemdir. Bu şekilde bir yandan bebeğinizi tek elinizle tutarken diğer yandan göğsünüzü destekleyerek hareket edebilirsiniz.   

 BAŞKA NESNELERDEN DESTEK ALMAK 

 Bebeğinizi dik tutmanıza yardım edecek emzirme yastığı, koltuk ya da yatak yastığı kullanın. Bu şekilde destekler boynunuzu ve sırtınızı rahatlatacaktır. Zorlanırsanız başka insanlardan yardım alın. 

MEMEYE BEBEĞİ DOĞRU YERLEŞTİRMEK 

Bebek sizin vücudunuza göre göbek göbeğe ve çene göğse hizada olması gerekir. Aksi halde bebeğin süt içmesi zorlaştığı gibi sizin meme uçlarınız da ağrıyabilir. Bebeği kendinize yakın tutmak huzur verecektir. 

EMZİRİRKEN BEBEĞİ GÖZLEMLEMEK

Bebeğinizi beslerken her şeyin yolunda olduğunu anlamak için izleyin ve gözlemleyin. Bebeğinizin yutkunmasını ve süt içerken ki kulaklarının kıpırdamasını izleyin.

EMZİRMEYİ DOĞRU ŞEKİLDE BİTİRMEK

Bebeğin beslenirken molaya ihtiyacı olduğunda ya da diğer memeye geçmek gerektiğinde emmesini durdurmak için parmağınızı ağzının kölesine kaydırarak bitirin. Bu şekilde sizin de acınız en aza inecektir.

SAATE BAKMAMAK

Emzirirken saate bakmaktan kaçının. Bir bebeğin ne kadar uzun süre süt emdiği önemli değil aldığı besininin miktarı önemlidir. Bebeklerden bazılarının süt emmesi uzun sürerken bazıları birkaç dakika içinde kendini besler. 

MASAJ YAPMAK 

Gün içerisinde göğüs uçlarınıza süt sıkın ve masaj yapın. Daha sonrasında göğüs uçlarınızı açık ha bırakarak korumasına izin verin.  

GÖĞÜS PEDLERİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Kullandığınız göğüs pedlerini düzenli bir şekilde değiştirin. Nemli göğüs pedleri bakteri üremesine neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal