Bebeklerin Başı Nasıl Desteklenir?

Yeni doğmuş bebekler ilk aylarında başlarını taşıyamazlar. Bu yüzden anne ve babalarının desteğine ihtiyaç duyarlar. Peki bebeklerin başı nasıl desteklenir? Merak edenler için araştırdık.

19.04.2021-17:48 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-17:48) Bebeklerin Başı Nasıl Desteklenir?

Kucağımıza aldığımızda bebekler bize tüy gibi hafif gelir. Fakat, bebek kendi kafasını taşımakta oldukça zorlanır. Bu zamanlarda anne ve babasının desteğine ihtiyaç duyar. Bu noktada bebeklerin başının doğru bir şekilde desteklenmesi oldukça önemli. 

BEBEKLERİN BAŞI NASIL DESTEKLENİR?

Keşfetme

Ne var orada? Çoğu bebek, etrafını biraz olsun görebilmek için çabalamaya başlar. Yüzüstü yatarken, boyun ve ense kaslarını sürekli çalıştırır. 3-4 aylık olan bebekler, başlarını, yardım olmadan birkaç dakika yukarıda tutabilirler.

Yatırma

Yeni doğan bebeğinizin küçük başını sağlam tutuyor musunuz? Yaşamının ilk haftalarında bebeğin başı desteklemek önemlidir. Bunun için en iyi yöntem, bebeği yana doğru yatış pozisyonuna getirmektir. İlk önce bebeğin vücudunun bir tarafı yatağa yerleştirilir; daha sonra bebek, sırtı veya göbeği üzerine döndürülür.

Kaldırma

Bebeklerde kaldırmada dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir. Bebeği göğüs kısmından tutarak nasıl kaldırırsınız? Bir elinizle vücudunu desteklerken, diğer elinizi bebeğinizin koluna sarın. Sonra bebeğinizi yana doğru döndürün ve kolunuza sararak kucağınıza doğru alın. Kaldırırken başını desteklenmeyi sakın unutmayın.

Taşıma

Yeni doğmuş bebekler, karınlarının üstünde taşınmaktan oldukça keyif alırlar. Bebeğin başı, annenin sol kolunun, vücuduysa sağ kolunun üstünde durur. Bebeğin kendini emniyette ve korunaklı hissettiği, rahatlatıcı bir tutuştur; çünkü başı sabit bir desteğe sahiptir.

Serbest Bırakma

2 aylık bir bebeğin yan tarafa yatırılırken ya da kucağa alınırken az da olsa ense tarafından desteklenmek gerekiyor. Bu şekilde vücudu destek alır ve küçük başını taşımasına yardımcı olursunuz.

Beslenme

Beslenmede de tutuş pozisyonu oldukça önemlidir. Bebek biberondan sütünü içerken sabit olmalıdır. Bebeğinizin başı, dirseğinizin iç kısmında; gövdesi de kucağınızda kolunuzla desteklenerek güzel bir pozisyon sağlanabilir.

Emzirme

Bu duruşta çocuğun kulağı, omzu ve kolunun üst kısmı bir çizgi oluşturur. Başı serbesttir; rahat nefes alır ve anne sütünü kolayca emer.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal