Japonlarda Çarpık Diş Akımı Moda Oldu

Moda dergilerinde görülen klişeleşmiş güzellik standartlarına rağmen her ulusun kendine ait farklı güzellik gelenekleri ve rutinleri yer alır.

16.06.2020-14:00 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-15:46) Japonlarda Çarpık Diş Akımı  Moda Oldu

Moda dergilerinde görülen klişeleşmiş güzellik standartlarına rağmen her ulusun kendine ait farklı güzellik gelenekleri ve rutinleri yer alır. 

Teknoloji deyince akıllara gelen ilk Ülke Japonya, güzellik gelenekleri ile diğer ülkelerden kendini ayırıyor. Kozmetik kültürünün gelişmiş olduğu Japonya’da çarpık diş moda oldu. Bu çarpık diş akımına Japonya’da ‘yaeba’ ‘çift diş’ adı veriliyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi çarpık dişlere önem verilmeyen, aksine dişlerini çarpık göstermek için büyük paraların harcandığı Japonya’da kadınlar bu güzellik akımına yaeba adını veriyor. Diğer ülkelerde çarpık dişlerin estetik bir görüntüye sahip olması için paralar dökülürken, burada kadınlar yaeba adını verdikleri işlemi yaptırmayı tercih ediyor. Çift diş adını verdikleri bu akımda Japon kadınları köpek dişlerini belirgin hale getirmek için çeşitli estetik operasyonlar yaptırıyorlar. 

JAPONYA’DA ÇARPIK DİŞ MODASI YAEBA GENÇ KIZLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLİYOR 

Güzelliğin kültürünün gelenek haline geldiği Japonya da genç kızlar bu akımı daha çok tercih ediyor. Japon kadınları dişlerini çarpık hale getirmek için diş hekimlerine üst köpek dişlerine kalıcı , alt köpek dişlerine geçici plastik plaklar koyduruyor. Bu aşamalardan yeni bir görüntüye kavuşan Japon kadınları, bu akımın kendilerini daha genç gösterdiğini düşünüyor. Çift diş denilen bu akım Japonya’da diş hekimleri tarafından en çok yapılan estetik operasyonlar arasında yer alıyor.  Köklü bir kültüre sahip olan Japonya da bu akım daha çok genç kızlar arasında popüler hale geliyor. Diğer ülkelerde bembeyaz inci gibi dişlere sahip olmak hayal edilirken , Japonya’da  bu güzellik geleneği hakimiyetini sürdürmeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal