Çikolatalı ve Lokumlu Brownie Tarifi

Bir Amerikan rüyası olsa da görünce mutlu olduğumuz ve her zaman yemek istediğim browniyi bir Türk geleneğiyle birleştirdik.

27.09.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-15:18)

Browniyi hiç lokumla denediniz mi? Lokumun yumuşaklığı browniniki ile buluştu. İşte, çikolatalı ve lokumlu brownie tarifi...

MALZEMELER

290 g bitter çikolata (Küçük doğranmış)
90 g lokum (Küçük doğranmış)
90 g (6 yemek kaşığı) tereyağı
3 yumurta
150 g (3/4 su bardağı) toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özütü
Bir tutam tuz
140 g (1 su bardağı) un
1/2 su bardağı beyaz çikolata (Küçük doğranmış)

NASIL YAPILIR?

20 cm’lik kare bir kek kasesine tabanını ve yanlarını yağlayıp, tabanından dışarıya doğru yavaşça sarkacak biçimde bir yağlı kağıdı kesip koyun. Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten kaldırıp içine bitter çikolataları katın ve spatula desteğiyle çikolatalar eriyene dek karıştırın Derin bir karıştırma kasesine yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. İçine hafifçe erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmayı sürdürün. Un ve tuzu katıp oldukça kısa çırpın. Lokum ve beyaz çikolatayı da katın ve spatula ile karıştırıp kare kalıba karışımı akıtın, daha sonra spatula ile üstünü düzleştirin. Daha evvelden ısıtılmış 150 derece fırında ortalama 35-40 dakika pişirin. Fırından kaldırıp soğumaya bırakın. Servis yaparken mikrodalga fırında 3 dakika yeniden ısıtıp, servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal