Çiçek Bakımı En Önemli Terapi

Bitkiler evinize canlılık ve ferahlık verirken havanında temizlenmesini sağlıyor. Ancak bitki yetiştirmenin faydaları bunlarla sınırlı değil. Sizin için bitki yetiştirmenin faydalarını bir araya getirdik. Peki, bitki yetiştirmenin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

13.07.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-17:43) Çiçek Bakımı En Önemli Terapi

Evinizin dekorasyonunda kullandığınız bitkiler sağlık açısından birçok fayda sunmaktadır. Bitkinizi yeşertmek ve solmasını engellemek için gösterdiğiniz özen ve çaba, daha yaratıcı olmanıza, zihninizin açılmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda bitkilerin konsantrasyonu artırdığı da kanıtlanmış bir bilgidir. Ruh sağlığı ve fiziksel sağlık için oldukça faydalı olan bitkiler hakkında merak edilenleri sizin için sıraladık. İşte bitki yetiştirmek için 5 harika neden…

EVİN HAVASINI TEMİZLER

Sarmaşık, çam bitkisi, barış çiçeği ve papatya gibi bitkiler evin havasını temizleyen bitkiler arasında yer alır. Evinizin bir köşesinde bu bitkilere yer açarak temiz havaya kavuşabilirsiniz.

ZİHNİNİZİ AÇAR

Oksijen salınımı yapan bitkiler beyne giden oksijen miktarının artmasını sağlar ve bu sayede zihninizin açılmasını sağlar.

KONSANTRASYONU ARTTIRIR

Çiçekler konsantrasyonun artmasını sağlayarak özellikle güneş görmeyen odalara ferahlık katar. Çiçeklere bakmak gözlerin dinlenmesinde etkilidir. Evinizde yetiştirdiğiniz bitkiler televizyon, bilgisayar ve telefon ekranının panzehiri görevindedir diyebiliriz.

YAŞAM ALANINIZI NEMLENDİRİR

Bitkiler yapraklarında bulunan gözenekler sayesinde ortamın nemlendirilmesini sağlar.

YARATICILIĞI ARTIRIR

Evde bitki yetiştirmenin en iyi taraflarından biri de yaratıcılığı artırarak ve sizlere ilham kaynağı olmasıdır.

KANSERİ ENGELLER

Dracaena ve kaynanadili bitkileri sigara dumanının emilmesini sağlar, kanser yapan maddelerin reaksiyona geçmesini engeller.

ALERJİYİ YOK EDER

Açelya amonyağın emilmesini sağlar, kurdele çiçeği de alerji yapan maddelerin yok edilmesinde etkilidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal