Havayı Temizleyen Bitkiler

Son aylarda tüm günlerimizi evde geçirir olduk. Dolayısıyla evlerde soluduğumuz havanın temiz olması, maksimum oksijen içermesi her zamankinden önemlidir. Havada bulunan kimyasalları yok etmek için bitkilerden yararlanabilirsiniz. İşte havayı temizleyen bitki çeşitleri…

08.07.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:38) Havayı Temizleyen Bitkiler

NASA'nın yaptığı bir araştırmaya göre bazı bitkiler filtre işlevi görerek kapalı mekanlarda havada bulunan kimyasalları absorbe edebiliyor. NASA'nın önerdiği ve ülkemizde bulunabilen bazı bitkileri evinizde kullanmanız için derledik.

DEVETABANI

Tanımıma bakıldığında uzun saplı ve koyu yeşil renkli, deriye benzer dokulu, derinlemesine parçalı ve ayası oval delikli bir bitki olduğunu söyleyebiliriz. 60 cm kadar uzayabilen, iri, gösterişli ve parlak yaprakları olan dekoratif bir bitkidir. Bu bitkinin suyu çok soğuk olmamalıdır. Soğuk su da bitki zarar görür. Aynı zamanda sulama sıklığınız da havanın sıcaklığı ile doğru orantılı olmalıdır. Devetabanı dar alanları sevmediği için saksısının büyük olması gerekir.

PAŞA KILICI (SANSEVİERİA)

Halk arasında Paşa Kılıcı veya Peygamber Kılıcı olarak bilinen bu bitki, havasız kapalı ortamların iyi havalandırılması için ideal bir salon bitkisidir. Bu mütevazi bitki üzerinde uzun yıllar yapılan araştırmalar sonucu özellikle karbon monoksit ve azot monoksit gazlarını absorbe edebilme özelliğine sahip olduğu belirlenmiştir.

KAKTÜS

Kaktüs, doğada çöl ortamında susuzluğa dayanabilen bir bitki türüdür. Kolay bakımları ve estetik yapıları bilinen kaktüsler için gerekli ortamı hazırladığınız sürece çok uzun süre canlı kalabilirler. Kaktüs zor iklimlerin bitkisi olduğundan ve güneş ışığından hiçbir şekilde zarar görmediğinden, radyasyon emici bir özelliği vardır. Havadaki radyo sinyallerinin de zararlı etkilerini emdiği ve azalttığı düşünülen bitki, özellikle televizyon ve bilgisayar yakınlarında kullanılması tavsiye edilir.

AREKA PALMİYESİ

Areka Palmiyesi her daim yeşil kalması istenen evleri ve ofisleri süsleyen saksı bitkisidir. Bu bitki gün boyu oksijen üreten adeta bir fabrikadır. Ksilen ve tolüen gazlarını emerek havayı temizler. 2 m kadar büyümüş bir Areka Palmiye fidanı 24 saatte havaya 1 litre su salar. Yaprak veya fidan sayısı çok olursa ona göre iyi bir hava nemlendirici görevi görür. Aynı zamanda şahane bir dekorasyon parçası olan palmiyeleri evinizin güzel bir köşesine yerleştirdiğiniz de farklı bir hava katmış olurdunuz.

DRACAENA

Dracaena ya da diğer adıyla Marginata, her mevsimde oda sıcaklığını ister. Ortamın havasını benzen, trikloretilen ve ksilenden arındırmak için oldukça faydalıdır. Fakat bazen kedi ve köpekler için zehirli olabiliyor. Kedi ve köpek sahibiyseniz dracaena almadan önce bir araştırma yapmanızı öneririz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal