Beyaz Çikolatalı Turta Tarifi

Beyaz çikolata ile taçlantırmış kıtır kıtır bir turta tarifi ile misafirlerinizi şaşırtabiler ve ağız tatlarını şenlendirebilirsiniz.

01.10.2019-15:27 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-15:24)

Görsel olarak bir sanat eseri olan ve yapılışı kolay olan bu turta ile beyaz çikolata lezzetini hat safaya çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

TABANI İÇİN

75 g eritilmiş tereyağı
2.5 su bardağı zencefilli bisküvi
2 yemek kaşığı süt

MUS İÇİN

3.5 su bardağı beyaz çikolata
1 su bardağı yoğurt
4 jelatin yaprağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2.5 su bardağı krema

ÜZERİ İÇİN

Frenk üzümü
Rendelenmiş çikolata

NASIL YAPILIR?

Tabanı için bisküvileri rondoya koyun ve çalıştırın, küçük bir kaseye alıp üstüne eritilmiş tereyağını katın ve karıştırın. Ufak yuvarlak turta kalıplarının tabanlarına bölüştürüp bastırarak serin ve kenara koyun. Musu yapmak adına beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Jelatin yapraklarını ısıya dayanıklı bir kaseye koyup, üstüne soğuk su katın. Kaseyi kaynar su dolu tencerenin üstüne yerleştirip jelatin çözülene dek bekletin. Ocaktan kaldırın.
Erittiğiniz beyaz çikolata ve yoğurdu bir kaseye karıştırın. Jelatin ve kremayı katıp karıştırmayı sürdürün. Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kalıplara eşit oranda bölüştürün. Üstünü bir spatula desteğiyle düzeltin. Buzdolabına koyup 4 saat boyunca bekletin. Kalıplarından çıkarın. Frenk üzümü ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal