Beşamel Sosu Nasıl Yapılır?

Beşamel sosu olarak bilinen ve yemeklere katıldığında bambaşka tadlara dönüştüren bu sosu yapmak oldukça kolay.

Beşamel Sosu Nasıl Yapılır?

Tek başına yenmese de tavuğa, makarnaya ve tatlılara çok yakışan beşamel sosu ile yemeklerinizi dönüştürebilirsiniz.

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağ ufak bir tencereye koyarak ısıtılır. Un eklerek kavrulur. Kokusu çıkan un kavrulmuş sayılır. Üstüne 1,5 su bardağı süt eklenir. Çırpıcı yardımıyla hızlıca çırpılır, topak olmaması sağlanır. Tuz ve karabiber de ilave edilerek kaynayıncaya dek karıştırılarak pişirilir. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan kaldırılır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri