Evde Naneli Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Diş temizliğinin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan diş macununu hiç kendiniz yapmayı denediniz mi? Sizin için diş macunun zararlarını araştırırken, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz diş macunu tarifini hazırladık. İşte detaylar…

20.09.2019-14:26 - (Son Güncelleme: 17.08.2021-18:50)

Daha önce hiç kendi diş macununuzu yapmayı denediniz mi? Cevabınız hayır ise size kolaylıkla uygulayabileceğiniz diş macunu tarifi hazırladık. Peki ama kimyasal diş macununun zararları ne? Diye düşünüyor olabilirsiniz. Gelin diş macunun zararlarına beraber bakalım.

Ev yapımı diş macunu için gerekli malzemeler nelerdir? Hazırlayacağınız macun, normal diş macunları gibi  kalıntıları temizlemenin yanında dişlerinizi de beyazlatacak. Ev yapımı diş macununun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız içeriğimize bakın.

EV YAPIMI NANELİ DİŞ MACUNU

Malzemeler:

-1 su bardağı Hindistan cevizi yağı, 

-15 damla nane yağı, 

-4 çorba kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

İlk önce 1 ya da 2 bardak Hindistan cevizi yağını bir kasenin içerisine koyun. Hindistan cevizi soğuk olunca karıştırılması zor olacağından eritilmesi lazım. 4 çorba kaşığı kabartma tozunu ve 15 damla kadar nane yağını da ilave edip iyice karıştırın. Karışımı hava geçirmediğine inandığınız bir kapta saklayabilirisniz.

DİŞ MACUNUNUN ZARARLARI

-İçinde bulunan kimyasallar diş minesine zarar verir. 

-Diş eti hastalıklarına neden olur.

-Dişlerde sararmaya neden olabilir

-Diş tabakasının incelmesine neden olur.

-Dişte tabaka oluşumuna neden olur 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal