Beş Adımda Saç Uzatma Yöntemleri

Kadınlar sürekli uzun ve sağlıklı saçlar için birçok yöntem denemiştir. Bu yöntemler arasında, doğru beslenme, hindistan cevizi yağı maskesi, zeytinyağı maskesi çok önemlidir.

30.03.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-10:13) Beş Adımda Saç Uzatma Yöntemleri

Dünyada etkisini gösteren Coronavirüs yüzünden milyonlarca insan karantina altında evlerde zaman geçirmeye çalışıyor. İşte tam da bu noktada evde saçlarımı nasıl uzatırım, hızlı saç uzatma yöntemleri nelerdir gibi çözüm önerileri araştırılıyor. İşte 5 adımda hızlı saç uzatma yöntemleri...

1 .ADIM

Saçların sağlıklı olarak uzaması için en önemli husus, dış bakımdan önce tüketilen besinlere dikkat edilmesiyle başlar. Tüketilen besinlerin sağlıksız olması yalnızca saç sağlığını değil aynı zamanda birbirinden farklı fizyolojik problemlerin ortaya çıkmasına da sebebiyet verir. Bu nedenle öncelikle saçlarımızın sağlıklı uzaması için beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz.

İçerisinde bolca vitamin, mineral ve protein bulunan gıdalarla beslenmemiz uzun vadede saçlarımızın sağlıklı ve uzun olması için büyük bir etkendir. Sağlıklı yaşam ve beslenme formunu hayatınıza pozitif olarak aktarırsanız kısa süre sonra farkında olacaksınız ki saçlarınızın dökülme oranı da ciddi oranda azalmış olacak.

Yoğurt, havuç, tarçın, organik yumurta, taze ve yağsız balık gibi içerisinde bol miktarda mineral, vitamin ve protein bulunduran besinler saçlarınızın sağlıklı uzaması konusunda oldukça etkilidir.

2. ADIM DOĞAL MASKELER!

Saçlarımızı içerden beslediğimiz kadar, dışarıdan da doğal yollarla beslememiz saçımızın hızlı uzaması için gerekli olan desteği sağlayacaktır. Bunun için haftada bir olmak üzere, saçımıza doğal zeytinyağından ya da soğuk sıkım hindistan cevizi yağından doğal maskeleri rahatlıkla uygulayabilirsiz. Burada en dikkat edilmesi gereken nokta, kullanacağımız yağların kesinlikle doğal olmasıdır.

3. ADIM HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Saçlarımızın uzunluğuna bağlı olacak şekilde en az iki tatlı kaşığı en fazla da dört tatlı kaşığı olmak üzere saç diplerinden başlayacak şekilde masaj yaparak saçlarımızın tamamına uyguladığımız Hindistan cevizi yağını en 30 dakika saçımızda beklettikten sonra saçlarımızı yıkıyoruz. Hindistan cevizi yağını da aktarlardan, kozmetik firmalarından veya eczanelerden temin edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta Hindistan cevizi yağının kesinlikle soğuk sıkım ve organik olmasıdır.

4. ADIM ZEYTİNYAĞI MASKESİ İLE SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Saç uzunluğumuza göre değişecek miktarlarda en az 3 çorba kaşığı en fazla 6 çorba kaşığı olmak üzere saç uçlarından başlayacak ve diplere çok fazla gelmeyecek şekilde zeytinyağını masaj yaparak saçlarımıza uygulayabiliriz. En az 1 saat, en fazla ise 2 saat boyunca saçlarımızda beklettiğimiz zeytinyağını daha sonra saçlarımızı yıkayarak temizliyoruz.

5. ADIM SAÇ UZATMAK İÇİN SAÇLARINIZI SIK SIK YIKAMAYIN!

Bilindiği üzere saçlarımız kendi yağını üretip aslında bu yağ ile kendi kendini beslemektedir. Saçlarımızı çok sık yıkadığımızda vücudumuzun kendi ürettiği yağ dengesini ortadan kaldırdığımız için aslında saçlarımızın beslenmesini de engellemekteyiz. Bu nedenle eğer saçlarınızın kısa süre içinde uzamasını istiyorsanız saçlarımızı en fazla 2 günde bir olmak üzere yıkamamız gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal