Soğan Suyuyla Saç Uzatma Yöntemi

Yeni yeni popüler olmaya başlayan soğan suyuyla saç uzatma yöntemi, aslında çok uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir. Soğanın özellikle saç beyazlaşmasını önlemek amacıyla kullanıldığı biliniyor. Bu besinin suyu ise saçların hızlı uzamasına yardımcı oluyor.

22.02.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-14:31) Soğan Suyuyla Saç Uzatma Yöntemi

Yeni yeni popüler olmaya başlayan soğan suyuyla saç uzatma yöntemi, aslında çok uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir.  Soğanın özellikle saç beyazlaşmasını önlemek amacıyla kullanıldığı biliniyor. Bu besinin suyu ise saçların hızlı uzamasına yardımcı oluyor. İşte detaylar...

2002'de yapılan bir araştırmaya göre saçta ya da vücudun herhangi bir bölgesinde 'saç kıran' olan alana soğan suyu sürüldüğünde, sorunlu bölgede kıl çıktığını ortaya çıkmıştır. Yapılan bir başka araştırmaya göre ise soğan suyu, içerdiği antibakteriyel özellikleri sayesinde saç beyazlamasını önlediği ve saç tellerini kalınlaştırıp, kalitesini artırdığı ortaya konulmuştur.

Soğan suyu saça nasıl uygulanır?

Soğan suyu ile saç uzatmanın birkaç ayrı yöntemi vardır.

Yöntem 1: 2 adet soğanı blender ya da katı meyve sıkacağından geçirin. Elde ettiğiniz suyu saç derinize masaj yaparak uyedirin. saçınızda 1 saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

Yöntem 2: 1 litre suyu kaynatın ve su kaynamaya başlayınca 3 adet doğranmış soğanı içine ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Sonrasında suyu soğumaya bırakın. Saçlarınızı yıkayın ve soğan suyuyla durulayın.

Eğer rahatsızlık duymuyorsanız saçlarınızda 1 gün kalması daha etkili olacaktır. Eğer soğanın kokacağını düşünürseniz suyu saçlarınıza sürün ve 2 saat bekledikten sonra yıkayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal