Babanın Oyundaki Rolü Nedir?

Anneler, genellikle çocuğun bakımıyla ilgili plan ve organizasyonun çoğunu üstlenir. Çocukları söz konusu olduğu zaman anneler daha korumacı ve daha cesur olurlar. Babalarınsa annelere nazaran daha rahat olduğunu söylemek gerekir.

06.07.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-11:26) Babanın Oyundaki Rolü Nedir?

Babanın çocukla etkileşimde olması fazlasıyla önemlidir. Bunu sağlamanın en iyi yeri ise oyundur. Çocukları için oyun zamanı önemlidir ve babaların bunun içinde yer almasının yanında bütün oyunu kapsaması önemlidir.

BABALARIN ETKİSİ YADSINAMAZ

Babaların çocuklarıyla oyun sırasında güvenilir sınırlar içerisinde çocuğu cesaretlendirmesi ileriki yaşlarında çevresel sağlam ilişkiler kurabilmesine, kendilerini güvende hissetmelerine, problemlerle baş etme konusunda oldukça yararlıdır. 

Oyun oynamak çocukların bedenlerini kontrol etmelerine, risk alma cesareti göstermelerine ve uzun vadede daha azimli olmaları için onları teşvik ediyor. Anneler çocuklara güvenli olduklarını ve onları korundukları hissini verirlerken babaların rolü ise “Evet, dünya güvenli. Git ve keşfet!” demekle eşdeğer. Bu davranış da çocukları cesaretlendirerek hayata atılmaları ve yeni ilişkiler kurmaları için etkilidir.

BABA İLE OYNANA OYUN KALİTELİ ZAMAN SAYILIR

Yapılan araştırmalara göre, babaların oyun esnasında gösterdiği hassasiyetler, oynanan oyunun ne olduğundan daha önemli olabiliyor. Oynanan oyun, sıradan veya kaba görülen bir güreş veya takla attırma bile olsa babanın çocuğu yönlendirmesi önemli etkiler içeriyor. Oyun esnasında babanın çocuğa ne zaman ne yapması gerektiğin ifade etmesi ve çocuğu yönlendirmesi çocuğun gelişimi açısından oldukça değerlidir. Bu açıdan babanın çocukla oynadığı basit oyunlar bile “kaliteli zaman” olarak görülecek kadar önem taşıdığını söyleyebiliriz.

BABANIN REDDETMESİ DAHA ÇOK YARALIYOR

Babanın çocukla oyun oynarken tepkisiz kalması ya da çocuğunun oyun oynama isteğini reddetmesi çocuğun neredeyse hayatı boyunca uzun ilişkiler kurma konusunda problem yaşamasına neden olabilir. Çocuğun gelişiminde anne ve babanın eşit derecede etkisi vardır. Ancak çocuğu etkilemede en baskın olan durumlardan biri, babanın çocuğu reddeden tavır göstermesi olduğunu söyleyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal