Ayva Mevsiminde Enfes Tarif: Ayva Dolması Tarifi

Meyveden dolma olur mu demeyin! Ayva dolması tam da sonbaharda yapılacak en nefis tariflerden biri. Muhteşem bir ayva dolması için içeriğimize göz atın.

04.10.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-14:27)

Ayvadan tatlı olur ancak dolma olur mu demeyin. Tadı hafızalardan silinmeyecek u enfes lezzeti sizin için bir araya getirdik.

MALZEMELER: 

200 gram orta yağlı dana kıyması, 1 adet kuru soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay kaşığıtuz, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 adet ayva, 4 yemek kaşığı pekmez, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 2 su bardağı su, 7 dal doğranmış maydanoz.

HAZIRLANIŞI: 

Bir kasenin içinde kıyma, soğan, pirinç, domates salçası, tuz, karabiber ve yenibaharı güzelce harmanlayacak şekilde yoğurun. Ayvalar için ayrı bir kaseye limonlu su yapın.
Kapak yapmka için ayvanın üst tarafını kesin. Sabit durabilsin diye alt kısmından da küçük bir parça ayırıp, ayvanın içini iyice oyun. Oyulan ayvaları ve üst kapaklarını kararmaması adına limonlu suda bekletin.

Limonlu sudan çıkan ayvaların içini kıyma ile güzelce doldurun ve tencereye dizin. Ayvaların üstleirne pekmez ve nar ekşisini gezidirp sonra kapaklarını kapatın ve suyunu ilave edip orta ateşte pişmesini sağlayın. Fokurdamaya başlayınca da, ocağın altını hafif kısın ve ayvalar yumuşak hale gelince ocaktan indirin. Maydanoz serpip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal