Ayva Çekirdeğinde Saklı Güzellik Sırrı

Mevsim itibariyle artık tezgahlarda görmeye başladığımız ayvanın çekirdeklerini atmayın. Güzellik adına işinize yarayacak olan bu çekirdeklerle siz de bakım rutininizi oluşturun.

20.11.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-12:01)

Kasım ayında tezgahlarda yerini alan ayvanın çekirdeklerini sakın çöpe atmayın! Sizin için ayva çekirdeğinden hazırlanan özel 2 maske tarifini derledik. Bu maskeler ile cildinizi nemlendirebilir ve cildinizdeki lekelerden arınabilirsiniz.

Ayva çekirdeği; mineral ve antioksidan açısından zengindir. Bu özelliği sayesinde ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlayarak, pürüzsüz bir cildiniz olmasına yardım olur. 

Cildi nemlendiren maske için malzemeler; 

2 yemek kaşığı ayva çekirdeği, 1 su bardağı doğal gül suyu ve 2 çay kaşığı badem yağı.

Nasıl yapılır? 

Gül suyunun içine ayva çekirdeklerini ilave edin ve 1 gece bekletin. Sabah çekirdekleri süzdükten sonra badem yağını içerisine ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve cildinize sürüp, 20 dakika bekletin.

Kalan suyu 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Haftada 2 defa bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.

Cilt lekelerini azaltan maske tarifi 

1 ayvanın çekirdeklerini çıkartıp üzerini geçecek kadar su koyun. Sonrasında cezvenin içerisinde bir dakika kadar kaynatın. 4 saat dinlendirdikten sonra cilt lekelerinin olduğu bölgelere sürün. Bu uygulamayı yüzünüzdeki lekeler ve izler gidene dek tekrarlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için ssayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal