Aspiratör Temizliği Artık Çok Kolay

Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz yer mutfaktır. Sağlıklı besinler pişirdiğimiz, kahve sohbetlerini yaptığımız yer olan mutfağın temiz olması çok önemlidir. Mutfakta yemek yaparken oluşan kokulardan aspiratör sayesinde kurtuluruz. Peki Aspiratör temizliği nasıl yapılmalıdır? İşte detaylar...

18.06.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-15:19) Aspiratör Temizliği Artık Çok Kolay

Gün içerisinde birçok kez ocağı kullanırız. Dolayısıyla da ocaklarda kirlenmeler olur. Özellikle tavada pişen yemekler çok fazla yağ sıçramasına neden olur. Bundan kirden aspiratör de nasibini alır.

ASPİRATÖR TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALIDIR?

Aspiratör temizliğini belirli aralıklarla sık sık yaparsanız aspiratörünüzün uzun süreli kullanılmasını sağlarsınız. Evinizde devamlı yemek yapıyorsanız ayda en az bir defa aspiratör filtresini temizlemelisiniz.

Aspiratör temizliği yaparken ilk adım olarak filtreleri sökmeniz gerekir. Daha sonra tencereye su koyarak kaynatın. Ardından yarım çay bardağı beyaz sirkeyi bu suyun içine ekleyin. Bir tatlı kaşığı da karbonat eklemeyi unutmayın. Kaynayan suya bu filtreleri koyun. Bu sıcak suyu filtrelerdeki kirleri yumuşatacaktır. Yumuşayan filtreleri bir diş fırçası ya da normal bir fırça ile fırçalayarak temizleyin. Aspiratörleri takmadan önce iyi kuruduğundan emin olmanız gerekir. Aksi halde nemli olan aspiratörü takıp kullanmanız beklenmedik sıkıntılar yaratabilir.  Filtrelerinizi bu şekilde temizlemek daha kolay olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal