Aman Dikkat! Çocuklar Olumsuz Etkileniyor

Çin’de ortaya çıkan Coronavirüsü Türkiye’de de görülmesi üzerine hem manevi hem de fiziki açıdan yıpranmamıza neden oldu. Bu süreçten en çok yaşlılar ve çocuklar etkilendi. Psikolojik olarak da mücadele edilmesi gereken Coronavirüs özellikle çocuklarda çok büyük kaygı bozukluklarına neden oldu.

26.03.2020-09:32 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-13:02) Aman Dikkat! Çocuklar Olumsuz Etkileniyor

Uzman Klinik Psikolog Buse Tayakısı, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de her geçen gün artan Coronavirüsü vakalarının yetişkinler ve özellikle çocuklarda üzerinde oluşturduğu baskı ve kaygının tehlikeli bir hal aldığını belirtti. Küresel olan bu salgından psikolojik olarak da korunmak gerektiğini vurgulayan Tayakısı, sosyal medyada yer alan asılsız haberlere itibar edilmemesi, haberlerin güvenli kaynaklardan takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.

KAYGIDAN KORUMANIN YOLLARI

Herkesi stresten uzaklaşmaya yardımcı olacak etkinlikler yapmaya davet eden Tayakısı, kaygıdan korunmanın yollarından bahsederek, "Hayatımızın her alanında bulunabilecek olan endişe ve paniğin şu anda mevcut olan durumu ne olumlu ne de olumsuz yönde değiştirmeyeceğini unutmamalıyız. Yetişkinler olarak kontrol edemediğimiz durumlarla değil kumandanın elimizde olduğu durumlara odaklanmalıyız. Bu süreç bir tatil değil dayanışma, tedbir, bir olma halidir. Bu durumu kendimizin farkına varacağımız meditasyon, yoga, nefes çalışmaları gibi etkinlikler yaparak değerlendirebiliriz," şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR DA ETKİLENİYOR

Yetişkinlerin fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklı olmasının çocukları da olumlu etkileyeceğini ifade eden Tayakısı, çocukların yanındayken virüsle alakalı olarak nasıl davranılması gerektiğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Olumlu veya olumsuz etkilenme ihtimalleri bizim elimizdedir. Bundan dolayı çocuklarımızın yanındayken virüs hakkındaki konuşmalarımıza özen göstermeliyiz. Davranışlarında, uyku düzenlerinde, iştahlarında veya konuşmalarında bir farklılık olup olmadığını takip edin ve kaygılarını ifade etmelerine izin verip, anlamaya çalışın. Bu süreci yoğun geçiren çocukların haberlere maruz kalmalarını engelleyin ve günlük rutinler oluşturun. Çocuklarınız için hem eğitici hem de eğlenceli kitaplar alın."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal