Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Gündemde emekli maaşlarına zam var

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak. Toplantının gündeminde SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına zammın olması bekleniyor.

08.01.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-17:48) Kabine Toplantısı bugün yapılacak: Gündemde emekli maaşlarına zam var

Kabine Toplantısı yaklaşık 3 haftalık bir aranın ardından 8 Ocak 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak olan yeni yılın ilk Kabine’sinde işçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranının iyileştirilmesi yer alacak. 

Gündemde emekli maaşlarına zam var

Akşam’da yer alan habere göre; yeni yılda yüzde 37,56 oranında zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının memur emeklilerine yakın hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan en düşük emekli maaşının da 11 bin lira seviyelerine çıkarılması bekleniyor.

Kabine Toplantısı

Ekonomideki son gelişmeler de kabinede gündeme gelecek. Faiz artış oranlarının piyasalara yansıması ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirmesi bekleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın fahiş artışlara ilişkin yürüttüğü denetimler de kabinenin gündeminde olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal