Japonya'dan İsrail'e ateşkes çağrısı: Derhal bu karardan geri dönülmeli

Japonya, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşimi hakkında İsrail'e çağrı yaptı. Japonya Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada "Japonya, İsrail'in yerleşim faaliyetlerine yönelik ciddi kaygılarını sürdürmekte ve derin üzüntülerini ifade etmekte" cümlelerine yer verildi. İşte detaylar...

12.03.2024-19:12 - (Son Güncelleme: 12.03.2024-19:12)

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yaptığı zulüm bitmek tükenmek bilmiyor. Orta doğu ve Arap dünyasından sesler ve tepkiler her geçen gün çıkıyor. Bir tepki de Japonya’dan geldi.

“İsrail bu karardan derhal geri dönmeli”

Japonya Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada "Japonya, İsrail'in yerleşim faaliyetlerine yönelik ciddi kaygılarını sürdürmekte ve derin üzüntülerini ifade etmekte. Yerleşim faaliyetleri uluslararası hukuku ihlal ediyor ve iki devletli çözümün yaşayabilirliğine zarar veriyor" ifadelerini kullanarak Japonya'nın İsrail'e bu kararından geri dönmeye ve yerleşim faaliyetlerini tamamen dondurma çağrısı yaptığı aktarıldı. Öte yandan Japonya'nın İsrail’e karşı "Özellikle Ramazan (ayı) öncesinde gerilimi tırmandıracak eylemlerden kaçınılması" yönündeki çağrısını yineledi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal