İzmir'de Terör Operasyonu! 12 Kişi Yakalandı

İzmir’de terör örgütü TKİP’in sözde kurucuları arasında olan örgüt mensubunun cenazesinde terör propagandasında bulunan 12 zanlı gözaltına alındı.

10.10.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-11:46) İzmir'de Terör Operasyonu! 12 Kişi Yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, terör örgütü TKİP'in sözde kurucu isimlerinden biri olan ve Almanya'da öldükten sonra cenazesi İzmir'e getirilen örgüt mensubunun, cenazesi esnasında TKİP terör örgütü propagandasında bulunan zanlıları deşifre etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen yakalama ve arama kararından sonra ekipler, İzmir merkezli Bursa, İstanbul ve Kocaeli'nde içinde terör örgütünün paralelinde çalışmalar düzenleyen DEV-TEKS isimli sendikanın da yer aldığı 18 adrese sabah vakitlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonlarda 12 kişi yakalanırken, adreslere gerçekleşen aramalarda hakkında toplatma kararı alınan çok sayıda yayın, cenaze esnasında terör örgütünün bayrağının olduğu yaka kartları, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme buldu. Yakalanan 12 şüpheli sorgulanmak için İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilirken olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal