İyi Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor! O isimden şok itiraflar!

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, partisinden istifa etti. Uzun'un istifası, ilçe yönetim kurulundan da ayrılmalarla birlikte partide önemli bir değişimin habercisi oldu. Erdal Uzun'un açıklamaları, partinin iç dinamikleri ve gelecek stratejileri hakkında da dikkat çekici bilgiler içeriyor.

02.05.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-16:52) İyi Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor! O isimden şok itiraflar!

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Uzun'un istifası, parti içindeki değişen dinamikleri ve olası yeni rotaları gündeme getirdi. Uzun'un ifadelerine göre, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığından 45 yönetim kurulu üyesinden 33'ü de istifa etmiş durumda. Bu, partideki istifaların sadece tek bir kişiyle sınırlı olmadığını, daha geniş bir kapsamı olduğunu gösteriyor.

Basın toplantısında konuşan Uzun, son seçimlerde parti politikalarının ve stratejilerinin seçmen nezdinde yeterince karşılık bulamadığını belirtti. Özellikle, yerel seçimlerde "muhalefete muhalefet etme" stratejisinin tercih edilmesinin, seçmenler tarafından olumlu karşılanmadığını ifade etti. Parti içi demokrasinin önemine vurgu yapan Uzun, aldıkları kararın parti içi istişareler neticesinde olduğunu ve partinin geleceğini daha iyi bir şekilde yönlendireceklerine inandığını ifade etti.

Erdal Uzun'un istifası, İYİ Parti'nin gelecekteki politika ve stratejilerini şekillendirme sürecinde bir dönüm noktası olabilir. İstifaların ardından partide nasıl bir yapılanma ve yeniden yapılanma sürecinin başlayacağı merakla bekleniyor.


Başarısız dönemin sonuçları

Uzun'un ifadelerine göre, İYİ Parti'nin son dönemde oy kaybettiği ve genel anlamda başarısız bir seçim süreci geçirdiği açıkça görülüyor. Ancak Uzun, partisinin bu zorlu süreçte dahi genel merkezin aldığı kararlara uyum sağlamaya çalıştıklarını ve parti içi disiplini korumaya özen gösterdiklerini belirtti. Partisinin kurucu genel başkanı Meral Akşener'in seçim sonrasında kongre kararı alarak aday olmayacağını açıklamasını hatırlatan Uzun, Trabzon il teşkilatı olarak bu süreçte Karadeniz bölgesinin önemli isimlerinden Koray Aydın'ın yanında yer aldıklarını vurguladı. Ancak, bu süreçte destek veremeyenleri de yadırgadıklarını ifade etti.

Uzun'un dikkat çeken bir diğer açıklaması ise, İYİ Parti'nin Türkiye'de iki kez üst üste seçim kazanan tek belediye başkanı olan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın olağanüstü kurultayda oy kullanamamış olmasıydı. Uzun, bu durumun sadece Bıyık ile sınırlı kalmadığını, başka üyelerin de aynı sıkıntıyı yaşadığını dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"Bize göre kendi belediye başkanının seçme hakkını koruyamayan ve kendi üyesinin kurultaya katılma hakkını sağlayamayan, dahası elinden alan bir İYİ Partinin, milletin hakkını ve hukukunu koruması artık mümkün değildir. Bu şartlar altında, inandığımız siyaset prensipleriyle İYİ Partide siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak, başkanlıktan, teşkilatlardaki bütün görevlerimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. İYİ Parti Ortahisar yöneticilerinin de büyük çoğunluğu hem görevlerinden hem de parti üyeliklerinden istifa etmiş olup parti tüzüğü gereği yönetim düşmüştür."

Erdal Uzun, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığının 45 yönetim kurulu üyesinden 33'ünün istifa ettiğini sözlerine ekledi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal