Turist rekoru kırıldı! Antalya’ya akın ettiler!

Antalya, turizmde yeni bir rekora imza atarak tarihinin en iyi başlangıcını gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, yılın ilk 4 ayında yüzde 14,10'luk bir artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaretçi Antalya'yı tercih etti. Bu rakam, Antalya turizminin tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak kaydedildi.

02.05.2024-16:34 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-16:34) Turist rekoru kırıldı! Antalya’ya akın ettiler!

Antalya'nın turizm potansiyeli her geçen gün artıyor. Yılın ilk 4 ayında elde edilen bu başarı, şehrin turizmdeki çekiciliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Nisan ayı turizm verileri de oldukça etkileyiciydi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %4,86'lık bir artışla Nisan ayında 1 milyon 61 bin 26 turist Antalya'yı ziyaret etti. Bu, Nisan ayının turizm açısından en yoğun dönemi olarak tarihe geçti.

Nisan ayında Almanya, Antalya'yı ziyaret eden turistlerin en büyük kaynağı oldu. 259 bin 717 ziyaretçi ile Almanya, Nisan ayında birinci sırada yer alırken, onu 194 bin 949 turistle Rusya ve 141 bin 497 ziyaretçiyle İngiltere takip etti. Bu ülkelerin yanı sıra diğer Avrupa ülkeleri de Antalya'yı tercih eden turistler arasında önemli bir yer tuttu.

Antalya'nın turizmde elde ettiği bu başarı, şehrin uluslararası arenadaki tanınırlığını ve cazibesini daha da artırdı. Turizm sektöründeki bu olumlu gelişmeler, Antalya'nın ekonomik ve sosyal açıdan da güçlenmesine katkı sağlıyor.


Almanya tekrardan ilk sıraya yerleşti

Yılın ilk dört ayında Antalya'yı ziyaret eden turistlerin ülkelere göre dağılımı incelendiğinde Almanya'nın bir kez daha ilk sırada yer aldığı görülüyor. 539 bin 663 ziyaretçi ile Almanya, Antalya'ya en çok turist gönderen ülke konumunda bulunuyor. Rusya ise 366 bin 783 ziyaretçiyle ikinci sırada yer alırken, İngiltere 266 bin 120 ziyaretçi ile üçüncü sırayı elde etti.

Antalya'yı ziyaret eden turistlerin ülkeler bazında dağılımında dikkat çeken bir diğer nokta ise İngiltere'nin ardından gelen ülkelerin sıralaması oldu. Polonya, Hollanda, İran, Belçika, Ukrayna, Fransa ve Litvanya, İngiltere'nin ardından sırasıyla Antalya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler oldu.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ana pazar ülkelerinden gelen turist sayısında ise önemli artışlar gözlendi. Almanya'dan gelen turist sayısında %21'lik, İngiltere'den gelen turist sayısında %32'lik, Polonya'dan gelen turist sayısında %30'luk, İran'dan gelen turist sayısında %52'lik, Belçika'dan gelen turist sayısında %42'lik, Ukrayna'dan gelen turist sayısında %51'lik ve Fransa'dan gelen turist sayısında %52'lik bir artış kaydedildi. Bu artışlar, Antalya'nın turizm potansiyelinin uluslararası alanda giderek daha fazla tanınması ve tercih edilmesine işaret ediyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal