İtalya Başbakanı Conte: Almanya Lokomotif Değil Fren

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Almanya'nın coronavirüsle mücadele için müşterek tahvil konusundaki tutumuna eleştiride bulundu.

20.04.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-11:01) İtalya Başbakanı Conte: Almanya Lokomotif Değil Fren

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Covid-19’un ekonomi üzerindeki olumsuz yansımalarıyla mücadele etmek adına Avrupa Birliği üyelerine müşterek tahvil (coronavirüs tahvili) çıkarma isteklerini kabul etmeyen Almanya'ya eleştirilerde bulundu.

ALMANYA'YA FREN BENZETMESİ

Giuseppe Conte, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı konuşmasında, “Almanya'nın ticaret fazlası, Avrupa Birliği kurallarının öngördüğünden daha yüksek. Bu Alman ekonomisinin Avrupa'nın lokomotifi değil freni olduğu anlamına geliyor” dedi.

İTALYA’NIN TEKLİFİ YENİDEN BORÇLANMA

Coronavirüsün ekonomi üzerindeki yansımalarıyla mücadele konusunda coronavirüs tahvili çıkarılarak yeniden borçlanmaya gidilmesi tavsiyesinde pozisyonunu koruduğunu ifade eden Başbakan Conte, bazı üye ülkelerin savunduğu Avro Bölgesi ülkelerine mali destek sağlamak amacıyla kurulan Avrupa İstikrar Mekanizmasından (ESM) kaynak ayrılmasına ise çekimser bir şekilde yaklaştığını ifade etti.

"EN BÜYÜK ŞOKU YAŞIYORUZ"

Avrupa ekonomisinin birbirine bağlı ve iç içe olduğuna dikkati çeken Conte, ''2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük şoku yaşıyoruz. Bu nedenle Avrupa, bu krize güncel bir yanıt vermek zorunda. Bir ülkenin sorunları olduğunda bu domino etkisi yapabilir, bundan kesinlikle kaçınmalıyız. Avrupa Birliği'nin ortak tahvil ihracına burada ihtiyaç duyuluyor. Tüm ülkeler yalnızca bu şekilde bu krizin maliyetlerini eşit ve makul ölçüde karşılayabilir'' ifadelerini kullandı.

İTALYA YALNIZ BIRAKILDI

Covid-19 salgının ülkeyi ilk vurduğu anlarda İtalya'nın Avrupa içerisinde tartışmasız olarak yalnız bırakıldığını dile getiren Conte, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in bu yüzden Avrupa Birliği adına özür dilediğini anımsattı.

27 Avrupa Birliği üyesi ülke, coronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik güçlüklerle mücadele için müşterek tahvil çıkarılması kararını daha önce ötelemişti.

ÜLKELERİN CORONAVİRÜS TAHVİLİNDEKİ TUTUMU

İtalya ve İspanya, coronavirüs tahvillerinin derhal çıkarılmasını talep ederken Almanya, Hollanda, Avusturya ve Finlandiya gibi ülkeler tahvile karşı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal